Antonín Čermák se narodil 9. května 1873 v Kladně. Kvůli krizi v roce 1873, kdy se zhroutila Vídeňská burza, se přestěhovala jeho rodina, podobně jako stovky dalších českých rodin, do USA, kde jeho otec Antonín hledal místo horníka. Tento krok byl velice nejistý, avšak Čermákovi spoléhali na pomoc českých imigrantů, kteří se přestěhovali do Ameriky o něco dříve.

Hned na počátku jejich amerického života však přišla komplikace, protože otec se neuchytil v Chicagu, kde žila početná česká menšina, a tak se s rodinou přestěhovali do hornického města Braidwood, vzdáleného necelých 100 km od Chicaga, kde otec opět pracoval jako horník. Brzy se k otci přidal i jeho syn, který začal v mladém věku (15 let) pracovat rovněž v dole, kde obstarával důlní dopravu. Tato práce mu však nevyhovovala, a proto Antonín většinu svého volného času trávil vzděláváním.

Antonín Čermák se tedy po ztrátě zaměstnání v braidwoodských dolech přestěhoval do Chicaga, kde prošel několika zaměstnáními. Již v 19 letech si však dokázal naspořit tolik peněz, aby si mohl otevřít vlastní živnost, a tou bylo povoznictví. Nejprve začal své podnikání s jedním povozem, díky jeho šikovnosti a obratnosti jich měl během pár měsíců až čtyřicet.

V roce 1931 nastává vrchol jeho kariéry, kdy byl zvolen starostou města Chicaga. Kolem jeho mandátu se točí mnoho prvenství. Byl prvním starostou Chicaga, který se nenarodil v Americe a nebyl anglosaského či irského původu. Dále i například to, že Čermákovu inaugurační řeč při převzetí úřadu přenášela do celých Spojených států amerických rozhlasová stanice NBC, přitom do té doby se takové publikaci těšili pouze prezidenti při jejich inauguraci. 

Čermák se během svého úřadu musel potýkat s mnoha složitými problémy, které se v té době v USA odehrávaly. Především to byl Al Capone a spolu s ním další gangsteři, kvůli kterým mělo Chicago pověst zločineckého města. Čermák proti mafii ostře vystupoval a svého předchůdce starostu Billa Thompsona obvinil, že se nechal Caponem a dalšími gangstery podplácet. Dále se město Chicago nacházelo ve velkých finančních problémech. Čermák při řešení těchto problémů ukázal, že je schopný úředník, který má v mysli především zájmy celého města a obyvatel, kteří v něm žijí. 

V srpnu 1932 se podíval do svého rodiště. V doprovodu deseti automobilů a po celé trase nadšeně pozdravován zástupy lidí přijel do Kladna. Podle odhadu se na zdejším náměstí tehdy sešlo na dvacet tisíc lidí, kteří vzácného hosta málem ušlapali. Ve starobylé zasedací síni kladenské radnice byl Čermák přivítán starostou Kindlem a členy městské rady. Davy před radnicí si voláním vynutily, aby chicagský starosta vyšel na balkón a promluvil. Samozřejmě hovořil česky: "Jsem šťastný, že se opět nacházím na Kladně, kde jsem se narodil," řekl za bouřlivého potlesku a dodal: " A jsem hrdý na to, že tak, jak mnozí z vás zde přítomných, jsem já začínal skromně na šachtě." 

Dne 15. února 1933 přicestoval nově zvolený prezident Franklin Roosevelt se svou jachtou do přístaviště Bay Front Park v Miami. V něm se shromáždilo mnoho lidí, aby pozdravili nově zvoleného prezidenta. Roosevelt vystoupil z jachty a zamířil do připraveného vozu, který ho měl odvézt k vlaku do New Yorku. Auto zastavilo uprostřed davu, Roosevelt se v autě postavil a pronesl k lidem krátký proslov. Mezi lidmi stál i Giuseppe Zangara. Ten při pokusu o atentát na amerického prezidenta prostřelil plíce starostovi Antonínu Čermákovi, který kryl Roosevelta vlastním tělem. V březnu téhož roku starosta Chicaga umírá v miamské nemocnici na následky atentátu.