Organizátoři pro vás opět chystají pestrou tanečně – hudebně – divadelní směs, z níž si jistě vybere každý, kdo v daném termínu zavítá do Nového Strašecí či do Tuchlovic. Letos nemáme žádného zahraničního hosta. Jistě vás ale nadchnou svými vystoupeními soubory z hned několika zajímavých míst naší republiky. Konkrétně to bude Vonice ze Zlína, Vysočan z Hlinska, Javor z Lomnice nad Lužnicí a také Rokytí z Rokycan. Nebudou chybět ani festivalové stálice jako například pořádající Čtyřlístek, rakovnické Borůvky, Notičky z Řevnic, pražští Gaudeamus VŠE, Kytice a Rosénka, Jarošovci z Mělníka či Šáteček z Nymburka.

V pátek se můžete těšit na tradiční koncert v tuchlovickém kostelíku a poté v Novostrašeckém kulturním centru zahrají, zazpívají a zatančí domácí Čtyřlístek a  Lísteček spolu s Borůvkami z Rakovníka a jedním ze vzdálenějších hostů – s Vonicou ze Zlína.

V sobotu po 10. hodině můžete zajít do tuchlovického parku na malou folklorní ochutnávku. Po obědě vzpomeneme na jednoho ze zakladatelů našeho festivalu,  Bohouška Chocholu, a průvodem dojdeme až k jeho hrobu na místním hřbitově. Cestou se samozřejmě bude hrát a zpívat. Hlavní sobotní program inspirovaný nesmrtelným Karlem Hašlerem začne v amfiteátru letního kina ve 14.30 hodin. V podvečer, od 19 hodin, vystoupí cimbálová muzika Harafica. Nadšení mladí muzikanti z okolí Uherského Hradiště s sebou přivezou zpracování lidových písní především z oblasti Moravského Slovácka a také některých slovenských regionů. Po jejich vystoupení nebude chybět v programu festivalu ani Škola tanců (od 20.30 hodin) a poté samozřejmě ani tradiční Nokturno.

Ve dvou nedělních programech, od 10.30 a 14 hodin, uvidíte děti z MŠ Tuchlovice a další dětské i dospělé folklorní soubory, které přijaly pozvání na letošní ročník festivalu. Po nedělním obědě se můžete přijít podívat na loutkové představení pro děti i dospělé, které s sebou ze Žižkova přiveze skupina Toy Machine o. s.

Věřím, že jsem vás nalákala na možnost strávit příjemný kulturní víkend a že se spolu v květnu uvidíme. Sledujte festivalové webovky a plakáty.