Nová okružní křižovatka v ulici Železničářů u sportovního gymnázia se svým ramenem napojuje na zcela novou komunikaci, která podjezdem pod tratí vede až k ulici Sportovců a na výpadovku na Velkou Dobrou. Železniční přejezd v ulici Petra Bezruče za zimním stadionem už tak díky tomuto řešení zůstane definitivně uzavřen. „Projel jsem si nové křižovatky prakticky ihned po otevření a musím uznat, že zde stavbaři odvedli velký kus práce. Vypadají a jezdí se po nich velmi pěkně. Už se jen těším, až se zazelená okolní zemina. V ulici Petra Bezruče za zimákem, kudy se už ke Sletišti a na Dobrou nedostaneme, přikročíme k výstavbě podélných parkovacích stání,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

V okolí nového objezduu ještě probíhají práce na dokončení chodníků a vedení cyklostezek.

Vznik nové silniční infrastruktury souvisí s výstavbou modernizace železniční trati a pracuje se i na jejích dalších částech. „Kompletní přestavbou prochází stanice Kladno, ve které se budují nová nástupiště s moderním zastřešením. Svoji podobu změní také zastávka Kladno město, u níž stavbaři připravují přístupy z mostu nad tratí, a stanice Kladno-Ostrovec. Na všech nádražích bude bezbariérový přístup na nástupiště,“ informoval mluvčí investora projektu, státní organizace Správa železnic, Dušan Gavenda.

Obnovení provozu vlaků mezi stanicemi Kladno a Kladno-Ostrovec se podle něj plánuje na 31. července letošního roku. Úplně hotovo bude příští rok v září.

Uzavírek jsme se ještě zcela nezbavili. Práce na modernizaci trati nadále pokračují dle harmonogramu. Ve středu 22. května došlo k uzavření přejezdu v ulici Františka Kloze v blízkosti Městského stadionu Sletiště. V sobotu 8. června se na měsíc uzavřel přejezd v Ulici Wolkerova směrem na Kožovku. V obou případech z důvodu pokládky nového železničního svršku a montáže přejezdové konstrukce.

Město zase přikročilo k opravě dalších komunikací. Do 2. června byly uzavřeny křižovatky v okolí kladenského divadla, a to z důvodu opravy vozovky, kanalizace a obnovy vodovodu.

V průběhu letních prázdnin radnice přikročí k poslední fázi opravy Americké ulice v úseku Švýcarská – Holandská, tedy od Kauflandu k Tescu. Bude zde nový povrch vozovky, autobusová zastávka, zhruba třicet parkovacích stání, vzniknou nové plochy zeleně a místo stávajícího jednoho zde chodci přejdou přes dva bezpečnější přechody. „Rekonstrukce naváže na loňské opravy a hotový tak bude celý úsek od Kokosu na Sítné až po budoucí Globus v Kročehlavech. Naopak k realizaci dalších nových kruháků Pražská x Arménská, na „vidličce“ v Rozdělově a dále na výjezdu z města ve Smečenské či k napojení Koreje, přistoupíme příští rok. Vždy se snažím tyto projekty tlačit co nejrychleji, ale ne vždy je to kvůli administraci možné. Konkrétně napojení Koreje se kvůli neústupnosti vlastníka soukromého pozemku táhlo neúměrně dlouho. S definitivní platností se bude dělat příští rok,“ vysvětlil primátor Milan Volf.