„Příprava venkovní plochy nám zabrala nějaký čas. Jsem ale moc rád, že se nám ji, i díky dohodě s vedením Sportovních areálů města Kladna, podařilo realizovat. Rozšířily se nám tak tréninkové možnosti. Už nyní zde připravujeme náborové dny, naplno se zde rozeběhly tréninky, v létě budeme mít tréninkové kempy,“ doplňuje Josef Pazdera. Současně ale vyvrací, že by se tak z florbalu stal postupem času a pod vlivem pandemie venkovní sport. Hlavní sezónu a jednotlivé soutěže hrají florbalisté v zimě, kdy by to bylo venku obtížné. 

Plochu mohou využívat florbalisté prakticky bez omezení. Pouze při dešti si budou muset dát trochu větší prostor. Hned po otevření se na hřišti, u něhož nechybí ani malá tribuna, střídají družstva mladých Kanonýrů a Kanonýrek. Vedení klubu pro ně domlouvá přátelské zápasy, které by se měly uskutečnit v příštích týdnech a měsících. 

„Zápasy nám všem chyběly. Už se těším, až se vše spustí. Mám radost, že jsme udrželi všechny hráče v A-týmu. Nebylo to jednoduché, řada z nich měla nabídky ze superligových klubů. Byl bych rád, pokud by se nám podařilo posílit tým ještě o jednoho či dva hráče. Přeci jen je tým hodně mladý a potřebuje získat zkušenosti,“ připojuje plány do nadcházející sezóny sportovní ředitel Kanonýrů Kladno. Pod jeho vedením trenéři v současnosti vychovávají více než 300 mladých sportovců.