Nevysoký obránce, kterému spoluhráči i fanoušci přezdívali Gadži, fotbalově vyrůstal v kladenském klubu Kablo, respektive SK Kročehlavy. Následně se v devíti letech dostal do pražské Sparty. Postupem času se propracoval až na pozici kapitána rezervního týmu, trénoval s áčkem, jenže se do jeho sestavy neprosadil. Na řadu tak přišly štace v Hradci Králové, Viktorii Žižkov a Liberci, odkud se oklikou vrátil na pražskou Letnou. Za Spartu odehrál devatenáct zápasů, po kterých zamířil na hostování do Jablonce. Hostování se nakonec proměnilo v přestup, jenže ani v Jablonci se Hovorka příliš dlouho neohřál. Díky dobrým výkonům se ho vyhlédla Slavia Praha, kde působil až do konce své kariéry. Za sešívané odehrál celkem sedmnáct zápasů, dvakrát vyhrál ligový titul, jednou tuzemský pohár a dokonce si i zahrál Ligu mistrů proti slavné Barceloně nebo milánskému Interu. Gadži patřil k oporám týmu… jenže opakované zdravotní problémy mu stály v cestě.

Jsem se svým rozhodnutím smířený, našel jsem vnitřní klid. Ale nezastírám, že je to strašně těžké. Není to úplně sranda po pětadvaceti letech, kdy jsem fotbalu obětoval všechno. Ještě když to mám rád, miluju to, fyzicky se teď cítím dobře. Na vrcholu sil jsem věděl, že uhlídám kohokoliv. Pak jsem ale musel na operaci s kolenem potřetí, počtvrté… Je to dost složité, ale vím, že je to pro mě správné,“ uvedl ke svému konci v profesionálním fotbale Hovorka pro web pražské Slavie.

Kromě sto devíti ligových zápasů si Gadži zahrál také dvakrát za českou reprezentaci. Na svém kontě má také jeden velmi kuriózní gól. V roce 2013 obletěly takřka celý svět záběry, na kterých je zachycen Hovorkův originální gól hýžděmi v zápase sparťanského béčka proti Meteoru. Video si můžete pustit ZDE.