V kouli mužů se představilo asi nejblyštivější jméno mítinku – česká hvězda Tomáš Staněk

Ten svou kategorii opanoval výkonem 21,20 metru. „Nepotkal jsem se s koulí. Doufal jsem, že výkon půjde více dopředu, jenže jakmile chci do koule zabrat, rozjet to v rychlosti, tak energie jde všude jinde než do koule. Necítím, že bych v konci do koule zatlačil. Neletí to podle mých představ,“ uvedl po svém výkonu Tomáš Staněk, v jehož očích byl výkon rozevlátý. Za Staňkem se na stupních vítězů umístili Egypťan Amr Hassan Mostafa 
a Lucemburčan Bob Bertemes

Koule žen měla rovněž vítězku z České republiky

Vrhem dlouhým 17,33 zvítězila Markéta Červenková. „Jsem spokojená, jedná se o můj letošní nejlepší vrh, takže super. Hlavně v rozhazování jsem se trápila, moc jsem nevěřila tomu, že to takhle v závodě odletí. Jsem moc ráda, že závod v Kladně vůbec proběhl, koule žen totiž příliš často nebývá zařazována. Těší mě, že jsme si mohli zazávodit, protože závodů v téhle době moc není,“ řekla Červenková, která se svým výkonem zařadila mezi deset nejlepších evropských koulařek v tomto roce.  Společnost na medailových pozicích české koulařce dělala krajanka Lenka Valešová a Hillen James z Trinidadu a Tobaga. 

Přeskočená laťka ve výšce 1,84 metru stačila na zlato výškařce Michaele Hrubé

Podařilo se jí tak udržet za zády dvojici z Řecka – stříbrnou Tatianu Gousin a bronzovou Panagiotu Dosi. Kompletní sbírku prvenství pro české barvy překazil Litevec Adrius Glebauskas, závod ovládl skokem vysokým 2,27 metru. Druhá příčka patřila Edgaru Riverovi z Mexika a třetí místo vybojoval Jamal Wilson z Baham.

Kromě jmenovaných cizinců se na mítinku představili další zahraniční závodníci – Chris Baker (Velká Británie) a Ashinia Miller (Jamajka). „S akcí jsme maximálně spokojení, měli jsme totiž obavy, jestli se nám ji vůbec podaří uspořádat. Z hlediska logistiky a zajištění povolení organizovat takovou akci se jednalo o velmi složitou věc. Museli jsme zajistit řadu testování. Do poslední chvíle jsme nevěděli, kolik se zúčastní závodníků. Přes veškerou snahu se k nám někteří atleti nedostali,“ uvedl Jiří Klesnil, předseda pořádajícího klubu AC TEPO Kladno. Spokojený byl s prací organizátorů i se sportovní stránkou mítinku.

Sportovní výkony byly výborné. Na to, že se jednalo o mítink bez diváků, panovala navíc v kladenské hale dobrá atmosféra. Musím poděkovat všem, kteří se na organizaci podíleli. Zároveň patří díky také za podporu městu Kladno,“ děkoval Klesnil. Podniku Indoor Kladno se zúčastnili také tři zástupci domácího klubu. V kouli mužů obsadil páté místo Tadeáš Procházka, o pozici za ním zaostal jeho parťák David Tupý. Kristýna Dvořáková ve skoku vysokém brala sedmé místo. 

„Vystoupení Kladeňáků bylo dobré. Jedná se o atlety, kteří jsou mladí, a tak je pro ně cennou zkušeností, když mohou závodit se světovými jmény,“ dodal předseda Klesnil.