Nejvýraznější změnou v sestavě hostů bylo vyztužení defenzivy Tomášem Kudelou, jedním z elitních světových beků. Navzdory tomu však Most dokázal skórovat jako první, a vyhrál úvodní třetinu 1:0. Kladno čekalo na první míček v síti Mostu až do 24. minuty, kdy skóroval Milan Schnaubelt v přesilové hře. 

Do kabin se tak po dvou třetinách šlo za nerozhodného stavu 1:1. Sotva však přišly oba celky na hřiště, už se zase měnilo skóre. Hned v první minutě třetiny poslal Dominik Barnošák svou trefou do černého poprvé v utkání Kladno do vedení, které si pětinásobný mistr České republiky už nenechal vzít. Následně ještě přidal další gól Martin Kohout, po němž přišlo snížení domácím Štěpáníkem, starým známým. Právě on totiž  dlouhé roky oblékal kladenský dres. Snížením se však Rysové nenechali zviklat, výhru 5:2 po dlouhé pauze pečetil dvěma brankami David Šrámek. 

HBC Most – HBC Kladno 2:5 (1:0, 0:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 15. Markytán (Drenčko, Chyba), 32. Štěpáník (Drož) – 24. Schnaubelt (Šrámek, Kudela), 31. Barnošák, 32. Kohout (Eitler, Paták), 37. Šrámek (Pražák, Schnaubelt), 45. Šrámek (Kudela, Schnaubelt)