„Za tři roky jsem tu zem poznal dobře, ale z rodinných důvodů jsme se rozhodli vrátit. Česko je pro nás domov a táhlo nás to sem. Chceme být nablízku svým rodinám, mít tady naši rodinu,“ vysvětlil důvod svého návratu pro klubový web Kudela. 

Jednatřicetiletý odchovanec Vsetína je v hokejbalovém světě žádaným zbožím, a tak není divu, že Kladno nebylo jediné, kdo o služby Kudely stál. „Nebudu lhát, objevily se také jiné nabídky, o kterých jsem  komunikoval. Nicméně jsem si zvážil všechny věci a bylo mi jasné, že se chci vrátit na Kladno,“ uvedl hvězdný obránce. Jeho cílem, stejně tak jako celého mužstva, bude vrátit Kladno na špici. 

„Uvidíme, co nám dovolí koronavirus, ale doufám, že dostaneme Kladno zpět na vrchol, proto jsem tady! Udělám pro to všechno,“ nechal se slyšet reprezentant, který zná velkou část kabiny. „Nových tváří je tady docela dost, ale devadesát procent mužstva znám a těším se mezi ně,“ dodal. 

Příchod Kudely potěšil pochopitelně také trenéra kladenského celku Drahomíra Kadlece

„Myslím, že ani nemusím říkat, jak moc jsem rád, že se vrací. Je to skvělý obránce, navíc s vynikajícím charakterem. Už to, že měl dobré nabídky odjinud, ale jasně řekl, že jde do Kladna, si cením,“ uvedl Kadlec.  

V případě hokejbalové extraligy není jasné, zdali se letošní ročník vůbec dohraje

Pokud by se tak stalo, čekal by hokejbalové kluby, tak jako týmy ostatních sportů, našlapaný kalendář.