Kladenský kádr po loňské sezoně, v níž Kanonýři ve čtvrtfinále podlehli Karlovým Varům, opustili zkušení harcovníci Ondřej Riebauer a Dušan Přívara. První jmenovaný se bude v klubu naplno věnovat manažerským povinnostem, druhý převzal tým jako trenér. Hořkosladké bylo pro klub loučení s talentem Matyášem Bachmaierem, který přestoupil do švédské superligy, kde bude oblékat dres týmu Hagunda IF. 

Matyáš je hráč, který jednoznačně převyšuje úroveň první ligy. Věděli jsme, že ho bude těžké udržet i v případě našeho postupu do superligy, vždyť se během své první kompletní sezony v mužské kategorii stal klíčovým hráčem a ovládl bodování v základní části i v play off. K tomu se stal mistrem světa a vysloužil si angažmá v nejlepší ligové soutěži. To je unikát a my jsme hrdí, že jde o našeho odchovance,“ říká manažer Riebauer, kterému pochopitelně bude Bachmaierova kvalita v kádru scházet, těšit ho ale může dohoda, že Bachmaier po návratu ze zahraničí znovu oblékne kanonýrský dres. 

Do ciziny odešli rovněž Marek Pixa, který během svého studijního pobytu ve Švédsku bude působit v týmu Djurgardens (2. nejvyšší soutěž), Ondřej Papoušek, jehož si vyhlédl švýcarský Thun, a také Miroslav Šnajdr, který míří do Finska. 

Tým naopak posílil obránce Kryštof Krbec ze superligových Bohemians, který ve svých 23 letech stihl už bezmála dvě stovky zápasů v nejvyšší soutěži a na Kladně hledá nový impuls. Novými tvářemi jsou také brankář Martin Frühbauer a hráči Jonáš Mareš, Josef Nový a Martin Krejčí. Výraznější roli dostanou v A-týmu kladenští odchovanci, což byl před lety jeden z cílů kanonýrského restartu. 

Last minute posilou se stal Jan Louvar. Dvaatřicetiletá ikona kladenského florbalu se k vrcholové hře vrací po dvou letech a s ní do kabiny přichází obrovská zkušenost a také 280 gólů a 225 asistencí v rekordních 327 zápasech. Všechno se navíc seběhlo neuvěřitelně rychle. 

Ještě na konci srpna Louvar sledoval pohárový duel Kanonýrů s Náchodem z tribuny a nic nenasvědčovalo tomu, že už za týden oblékne jejich dres v prvním ligovém zápase. Pak ale slovo dalo slovo a tým odcestoval do Chomutova i se staronovým spoluhráčem. Na tamních parketách Kladeňáci nehrají rádi a ani tentokrát se jim nezadařilo. Do sezony vstoupili vysokou porážkou 3:9 a přesvědčili se, že cesta do superligy nebude ani letos poseta růžemi. Už o týden později si ale Kanonýři spravili chuť výhrou nad štěpánkovickou Letkou, kterou roznesli jasně 9:2. Povede se jim letos naplnit postupový sen?