že se motivace skutečně vrací, že zase jsem v sobě znovu našel oheň i chuť na sobě tvrdě pracovat,“ komentuje svůj přestup na Kladno Ondřej Papoušek. V českém florbalovém prostředí je poměrně výjimečné, že tak mladý hráč přestoupí ze superligy do nižší soutěže, nicméně útočníka zaujaly tréninkové podmínky, které Kladno hráčům nabízí. „Měl jsem určité informace od kluků, kteří dříve hráli za Tatran, a jsem rád, že se i za tu chvíli, co tady jsem, má očekávání střetla s realitou. Ať už jde o tréninkové podmínky, individuální tréninkový přístup či práci s XPS. Celý tréninkový proces je pro mě hodně přehledný,“ potvrzuje Papoušek, který letos odmaturoval a chystá se na vysokou školu.

A co si od hráče slibuje týmový kouč? „Ondra je mladý talentovaný hráč, který mě oslovil svým přístupem. Cítím z něj velkou touhu prosadit se a získat v týmu klíčovou roli. Ta touha je zároveň podložená velkou pracovitostí a doufám, že mu to nadšení vydrží co nejdéle. Zároveň ho chceme zapojit i do trénování naší mládeže,“ popisuje Pazdera.

Ondřej Papoušek si v superlize připsal 22 startů, dal dvě branky a na další dvě přihrál. Po Tomáši Chroustovi, Aleš Höfferovi, Marku Macíkovi (všichni Mladá Boleslav), Marku Veselém (Sparta) a Petru Weissgärberovi (Vinohrady) je dalším hráčem se superligovými zkušenostmi, který do Kladna v létě zamířil.