Podle mluvčí společnosti Globus Anety Turnovské způsobila komplikace aktuální situace ve stavebnictví. Kdy by mohl být obchod hotový prý nelze odhadovat. „Z důvodu nestabilní situace ve stavebnictví došlo v rámci projektu výstavby nového hypermarketu Globus v Kladně ke zdržení. V této chvíli stále pokračují práce na nezbytné infrastruktuře a příprava pozemku pro samotnou výstavbu. Vzhledem k této situaci nyní bohužel nelze odhadnout, jak moc to ovlivní předpokládaný termín dokončení,“ vzkázala redakci mluvčí.

Jak uvedl mluvčí kladenské radnice Vít Heral, z hlediska dopravy již byly splněny všechny podmínky města Kladna. „Došlo ke zvětšení okružní křižovatky, napojení budoucího areálu Globusu i přesunutí autobusových zastávek. V pořádku je také veřejné osvětlení a přechody pro chodce. Vše vyjmenované bylo dokončeno na konci srpna, kdy zároveň probíhala investiční akce města, a to rekonstrukce navazující Americké ulice,“ nechal se slyšet Heral.

Také z hlediska odboru životního prostředí je podle Herala po celou dobu spolupráce s Globusem zcela korektní. Věci se navíc prý začínají hýbat také v otázce přilehlého parku, který by měl vedle hypermarketu vzniknout. „Aktuálně máme uzemní rozhodnutí na vybudování parku mezi Globusem a parkem Bažantnice a plnou parou pracujeme na projektu pro stavební povolení,“ informovat Vít Heral.

To, kdy vstoupí do nového hypermarketu, jehož výstavba vzbuzuje po dobu několika let rozporuplné reakce, první zákazník, je zatím ve hvězdách. Téměř jisté je zatím jen to, že otevřeno nebude 15. února 2024, jak bylo v minulosti avizováno. Společnost Globus totiž z důvodu zdržení požádala o prodloužení stavebního povolení o dva roky. „Této žádosti nebyl důvod nevyhovět a nebylo ani důvodu stavební povolení neprodloužit,“ řekl Kladenskému měsíci Heral.