Trenér Jan Procházka přišel k týmu těsně před začátkem jarní části. Pod jeho vedením tým remizoval s Březovou 0:0, vyhrál 3:1 nad Neratovicemi, rozdělil si body za výsledek 2:2 s pražskou Aritmou, podlehl doma 0:1 Brandýsu nad Labem nebo se rozešel smírně 1:1 s Českou Lípou.

Od té doby, co jsem k týmu přišel, bych naše počínání hodnotil kladně. Přeci jen jsme prohráli jen jednou. Samozřejmě jsme někdy zbytečně ztratili body, ale na druhou stranu jsme zase dobře uhráli zápasy se silnějšími soupeři,“ hodnotil kladenské jaro trenér Procházka.

Posledních sedm klání však modrobílá mašina začíná přitápět pod kotel. Kladeňáci z možných jednadvaceti bodů vybojovali hned sedmnáct. Poradili si totiž 1:0 s Dobříší, stejným rozdílem triumfovali nad prvním Mostem, 4:0 přejeli Tatran Rakovník a tři body brali také v souboji s Českým Brodem, který přehráli v poměru 2:0. Jen s Chomutovem Středočeši ztratili, remizovali 2:2. K tomu přidali ještě bezbrankovou remízu s Ostrovem a výhru 3:1 na půdě Meteoru Praha. 

Dá se říci, že si vše sedá. To, co po klucích s trenérským týmem chceme, oni plní. To se nám začíná vyplácet. Já jen doufám, že budeme takhle fungovat dál. Psychicky nám pomohli skalpy silných soupeřů, jako byl Most, Česká Lípa, Český Brod nebo Neratovice. Ukázalo nám to, že můžeme hrát s každým. Nemáme se čeho bát. Devět bodů na první místo už je samozřejmě velká ztráta. My se ale chceme nyní soustředit sami na sebe a uvidíme, jaký to bude mít na konci efekt,“ burcuje lodivod, který doplnil, že leckdy je možná těžší dobývat slabšího soupeře, který se jen brání, než soka, který chce hrát fotbal.

Kladenský kouč má navíc příjemné starosti. Ze širokého kádru může hrát v základní sestavě pokaždé někdo jiný. Podle jeho slov totiž všichni makají jak šroub.
Jsme spokojeni s tím, že všichni kluci, kteří tu jsou, nám ukazují kvalitu a chuť se zlepšovat každý den na tréninku. Nikdo na to takzvaně nekašle. Všichni šlapou na sto procent, táhneme za jeden provaz, což se nám vrací v zápasech. Snažíme se navíc zapracovávat mladé kladenské hráče,“ dodal, který nezapomněl poděkovat za přízeň fanouškům.