Děti si tak mohou trénovat jízdu na kole v pondělí a ve středu v Kladně (16:30, sraz na Cimrmanském), v úterý v Novém Strašecí a ve čtvrtek ve Slaném (17:30 a 17:00, sraz u pumptrackových tratí). „V Novém Strašecí jsme už pořádali tréninky loni, a tak v nich pokračujeme. Do Slaného jsme expandovali až letos, přičemž jsme nahradili zaniklý cyklistický kroužek. Kdyby se k nám kdokoli z dětí z obou zmiňovaných měst chtěl přidat, rádi je uvítáme,“ sdělil Martin Raufer z Velo akademie, který doplnil, že zájemci mohou oddíl kontaktovat přes webové stránky nebo facebookový profil.

Kdo by si myslel, že cyklistické kroužky akademie jsou pouze pro ty, kteří chtějí být špičkoví závodníci, ten by se však mýlil. „Nejsme pouze závodní tým, moc rádi uvítáme i děti, které si chtějí na kole zajezdit jen pro radost. Kdokoli, koho baví jezdit na kole, se k nám může přidat. Bereme děti už od 5 let, stačí mít pouze vlastní
kolo a přilbu,“ doplnil Raufer.

Ten zároveň potvrdil, že už se chýlí ke konci budování tréninkové tratě u bývalého dolu Mayrau ve Vinařicích. „Nový mountainbikový areál na Mayrovce už je takřka hotový. Naši členové už tam nějakou dobu jezdí a tratě testují, následně pak upravujeme drobné nedostatky. Navíc zde chybí navigace a provozní řád. Až dokončíme i tohle, otevřeme areál i pro veřejnost. Myslím si, že by se tak mělo stát v blízké době. Určitě ho bude moci veřejnost o prázdninách využívat,“ slíbit Raufer, který navíc potvrdil, že již pracuje i na závodech, které Velo Akademie každoročně pořádá na podzim na sletišti: „Zářijové závody pořádat budeme i v letošním roce, zatím ale hledáme vhodný termín. Nejraději bych byl, kdyby se uskutečnily první nebo druhý zářijový víkend.“

V srpnu se na 5. ZŠ navíc koná již tradiční příměstský cyklotábor a v Bedřichově v Jizerských horách pobytový cyklitický tábor, oba jsou otevřeny i zájemcům ze strany nečlenů oddílu.

A jak se aktuálně daří mladým kladenským závodníkům? „Cyklistická závodní sezona se rozběhla naplno jak na té mezinárodní úrovni, vždyť už máme za sebou první etapy prvního závodu Grand Tour – Giro di Italia, tak na úrovni dětských závodů horských kol. A děti z kladenské Velo Akademie si letos vedou skvěle. Není snad víkendu, aby červenomodré dresy nestály na podiu a to v závodech krajských pohárů (Plzeňský pohár Pal-Cup, Ústecký pohár Elimon Cup, Pražský pohár) i v závodech mistrovských. 7. května se konalo v Rakovníku Mistrovství Středočeského kraje, Míša Frolíková z Velo Akademie si v něm vyjela stříbro v kategorii žákyň a Jindřich Kohout, ač ještě o rok mladší, než je jeho dvanáctiletá konkurence v kategorii žáků přivezl do Kladna bronz,“ vyčetl výborné výsledky Martin Raufer.