„Kladno je přirozeným spádovým centrem regionu. Je zde oblastní nemocnice, poliklinika, ordinace lékařů specialistů, ale nachází se zde i celá řada dalších služeb, které naši senioři potřebují a které jim jejich domovské obce nabídnout nemohou. Bylo tedy logické, že vedení města Kladna rozhodlo o dalším rozšíření poskytování této z našeho pohledu velmi potřebné služby. Chceme tím dát našim seniorům jistotu, pohodlí a bezpečnost, které se jim bohužel často nedostává v rámci veřejné dopravy ve Středočeském kraji,“ říká Robert Bezděk (ANO), náměstek primátora města Kladna. „Považuji to za dobrý nápad, který jsme diskutovali s kolegou Robertem Bezděkem i stochovským starostou Romanem Forštem (BEZPP). Oběma děkuji, je zapotřebí propojovat obce různými způsoby. V tomto případě jde o Senior taxi, ale platí to třeba i o sdílených elektrokolech,“ doplnil primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Senior taxi slouží cílové skupině k cestám z nebo do Kladna, případně i zpět, mezi obcemi Brandýsek, Braškov, Buštěhrad, Cvrčovice, Doksy, Družec, Hřebeč, Kačice, Kamenné Žehrovice, Libušín, Lidice, Malé Přítočno, Pchery, Pletený Újezd, Stehelčeves, Smečno, Svinařov, Třebichovice, Tuchlovice, Velká Dobrá, Velké Přítočno a Vinařice.

Jednosměrná jízda na území města Kladna stojí pouze 30 korun, zpáteční vyjde na padesátikorunu. Cestující z uvedených přilehlých obcí zaplatí ze jednosměrnou cestu 60 korun, jízda tam a zpět vyjde na stokorunu. Vše bez ohledu na počet ujetých kilometrů. Cestujícího může doprovázet maximálně jedna osoba, která uhradí stejné jízdné jako cestující.

Jízdu Senior taxi je nutné si objednat minimálně den předem, a to na telefonním čísle 601 139 139. Dispečer přijímá objednávky pouze ve všední dny od 7:00 do 14:30. Součástí služby je přeprava menších zavazadel, popřípadě skládacího invalidního vozíku, chodítka nebo francouzských holí. U vozíčkářů je třeba, aby byli schopni vozík opustit a přesednout s malou pomocí do automobilu.