V průvodci se návštěvníci dozví zajímavé informace nejen o počátcích rozvoje těžby černého uhlí na Kladensku, ale také o jednotlivých budovách v areálu. Ať už se jedná o ředitelskou vilu, chladící věž, plynojem či huťskou laboratoř. Právě ta představovala pro železárny velice důležitou součást, proč tomu tak bylo, se návštěvníci mohou dozvědět v jednom z bonusových audií průvodce. Všechny zastavení pak dokreslují dobové fotografie.

„Legendární „betonová“ naučná stezka z roku 2009, prošla elektronickou modernizací, která široké veřejnosti a milovníkům industriálních památek umožní poznat tento dříve slavný průmyslový komplex pomocí nových interaktivních prvků. Původní naučná stezka Vojtěšskou hutí byla rozšířena o nové zajímavé zastávky, navigaci pomocí GPS, především ale o hlas skutečného průvodce, který návštěvníka provede prohlídkovým okruhem „kdykoliv“. říká ředitel destinační agentury Luboš Karlovec.

„Mobilního průvodce s názvem Po stopách oceli industriálního Kladna jsme vytvořili v rámci naší grantové výzvy Objevujme Česko a máme z něj velikou radost. Industriální Kladno má velice zajímavou historii a jedinečnou atmosféru, kterou člověk nasaje hned při vstupu do areálu. Pro spuštění audio průvodce pak návštěvníkům stačí nainstalovat aplikaci TourStories, ve které najdou také celou řadu dalších průvodců po celé republice. Stejně jako ten kladenský jsou všechny tvořeny maximálně autenticky s místními průvodci, historiky či kurátory a tvoří uživatelsky přívětivou moderní platformu, “ říká tvůrce TourStories Petr Kopáč.

Více informací najdete na webových stránkách Kladenska - Slánska.