Naším cílem bylo vybudovat účelné okružní křižovatky, které pomůžou kladenské dopravě, ne dostat cenu. O té jsme se dozvěděli vlastně až ex-post. Samozřejmě, že jde o příjemné ocenění, které ale mnohem více než volenému vedení města náleží lidem, kteří tuto stavbu připravili a zrealizovali. Odvedli obrovský kus práce. Je vidět, že lidi z našeho Odboru dopravy a služeb práce baví a je s nimi radost spolupracovat,“ prohlásil kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 

Kruhové objezdy v Kročehlavech byly otevřeny vloni 1. září a nahradily světelné křižovatky ulic Vodárenská, Milady Horákové, Jaroslava Kociána a ulic Americká a Vodárenská včetně výjezdu z Italské ulice. „Za výstavbu tří okružních křižovatek v Kladně. Nové uspořádání významně přispěje ke zklidnění a vyšší propustnosti, bezpečnosti a plynulosti provozu těmito dopravními uzly. Pro prvek spojených kruhových objezdů se vžilo označení piškot,“ stojí ve výroku odborné poroty, která za výstavbu „kruháků“ ocenění udělila.

Rád bych poděkoval za dlouhodobou spolupráci zástupcům Fakulty dopravní ČVUT v Praze, kteří stojí společně s městem u zrodu tohoto mimořádného řešení, které se zcela jednoznačně osvědčilo,“ uvedl vedoucí Odboru dopravy a služeb kladenského magistrátu Tomáš Fujan a zároveň ocenil stavbaře, kteří se dokázali vypořádat s nejrůznějšími překážkami i krátkým časem na realizaci tak, aby dopravní uzavírky pocítili řidiči co nejméně. Vše se dle plánu stihlo do začátku školního roku.

Soutěž Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku vyhlašuje od roku 2002 Ministerstvo dopravy ČR. Jejím cílem je profesionální prezentace zlepšující se dopravní infrastruktury v ČR, oborů českého dopravního stavitelství a inženýrských profesí nejen laické a odborné veřejnosti, ale také politické reprezentaci ČR a EU. Letos bylo uděleno celkem 8 ocenění ve stejném počtu kategorií a 2 ceny poroty.