Došlo na to, nad čím jsem přemýšlel už několik posledních sezón. Po tomhle ročníku skončím na pozici hlavního trenéra, zůstanu jen v pozici šéfa klubu,“ prozradil Kladenskému měsíci Milan Fortuník s tím, že za svého zástupce si vybral francouzského kouče Josseranda. Ten dle slov šéfa kladenského klubu v minulosti působil jako trenér u několika věhlasných francouzských klubů, vykonával také funkce sportovních manažerů a ředitelů. Zároveň dělal dlouhou dobu asistenta u francouzské reprezentace. Může se dokonce pochlubit i tím, že byl na lavičce olympijských vítězů z Tokia v roce 2020.

Známe se osobně ze společného angažmá ve Francii, zažili jsme spolu dobré sezóny. Sázím na to, že se jedná o velkou postavu světového volejbalu. Má spoustu zkušeností, které mohou být zajímavé nejen pro samotné hráče, ale i pro celý zbytek klubu. Snad nás Arnaud posune zase o kus dál. V tuhle chvíli si myslím, že je tato změna krokem správným směrem. Já se díky ní od léta budu moci víc věnovat chodu celého klubu,“ vysvětlil Fortuník.

Arnaud Josserand již nyní spolu se současným kladenským asistentem trenéra Tomášem Samselym sestavuje kádr na příští sezónu. „Má v tom mou plnou důvěru,“ dodal stručně Milan Fortuník, který dále uvedl že by v kladenském týmu mělo dál působit nějakých pět nebo šest hráčů ze současného kádru. Zbytek týmu bude po letošní sezóně obměněn.

Josserand musí aktuálně dotrénovat sezónu ve Švýcarsku, vede totiž celek Lausanne UC. K týmu Kladna by se měl francouzský trenér přesunout na začátku letní přípravy. „Překvapilo mě, jak byl o naší soutěži informovaný a jaký měl zájem v Česku trénovat. V Kladně byl o Vánocích, trochu poznal klub a setkal se s celým realizačním týmem,“ doplnil šéf kladenského klubu, který Kladenskému měsíci zároveň sdělil i další novinu týkající se realizačního týmu: „Mému asistentovi Tomáši Samselymu jsem umožnil, aby se přes léto připojil jako asistent k národnímu týmu Slovenska. Jsem rád, že získá zajímavé zkušenosti.“