V plánu jsou například práce na druhé etapě rekonstrukce pěší zóny, která vyjde na 100 milionů. V novém rozpočtu se počítá také se 115 miliony na výstavbu technologického centra zimního stadionu, které nahradí desítky let starý systém chlazení a navíc bude ekologicky a úsporně využívat odpadního tepla pro výhřev budov. Na programu je, v souvislosti se zahájením výstavby obchodního domu Globus v Kročehlavech, rekonstrukce navazující dopravní infrastruktury včetně rozšíření kruhového objezdu Americká – Unhošťská a kompletní renovace Americké ulice. Celková údržba a oprava komunikací by pak měla vyjít na 37,8 milionu korun, investice do nových chodníků a parkovišť bude činit 75 milionů. 

Na provoz sportovišť půjde 142 milionů. Dalších téměř 46 milionů dostanou jednotlivé sportovní kluby, nejvíce ty extraligové. Například áčko hokejových Rytířů dostane 5 milionů, samotná hokejová mládež pak 8,5 milionu. Strádat nebude ani atletika, volejbal, florbal, fotbal, hokejbal či tenis, plavání a softbal.

Rozpočet počítá také s další podporou kultury, přes 22 milionů má město vyčleněno na vlastní kulturní aktivity, jako jsou například koncerty v zámecké zahradě, akce na náměstí Starosty Pavla, taneční zábavy pro seniory, Dny města Kladna nebo Kladenské Vánoce. Vyhlášené kladenské divadlo má i letos zajištěné prostředky a podmínky pro představení na špičkové úrovni.

Dále bychom v rozpočtu pro rok 2023 nalezli například výdaje 45 milionů za veřejnou zeleň nebo 36,5 milionu za stavbu nového kolumbária, tedy pietního místa, kam se ukládají urny s popelem zemřelých. Téměř čtvrt miliardy poputuje škol a školek. 

Samotné schválení rozpočtu je nyní na zastupitelích, kteří se jím budou zabývat na svém nejbližším zasedání, tedy v pondělí 20. března.