Desítky investičních akcí, opravy komunikací nové atraktivní místa nejen pro obyvatele města chce letos realizovat vedení kladenské radnice. Umožní jí to dnes schválený rozpočet. Jakkoliv si vedení města vyslechlo dílčí kritiku zejména s ohledem na čerpání investičního úvěrového rámce, pro návrh rozpočtu zvedli kromě zastupitelů Volby pro Kladno, komunistů a dvou nezařazených zastupitelů rovněž zástupci ODS.  Ti dokonce navrhli zvýšení rozpočtu o 5 milionů korun, neboť očekávají příznivý vývoj ve výběru a následném přerozdělení daní. 

Téměř 150 milionů z letošnímho rozpočtu poplyně do chodníků, parkovišť a komunikací. Jedná se mimo jiné o opravu schodů Podprůhon, ulice Finská (u DRS), Pod Hájem, Vrchlického u nové MŠ, 2 mosty v ul. V. Babušky, lávka u 7. a 8. ZŠ, opěrná zeď v ul. Štechova. Vznikat budou i nové cyklostezky.

Podrobný přehled letošních investic přineseme v dalších dnech. Reakce na dnešní zasedání zastupitelstva podrobně rozebereme v právě dokončovaném tištěném vydání Kladenského měsíce.