Sedm statečných. Tak by se dalo nazvat šest Kanaďanů a jeden Američan, kteří mají pomoci klubu Jaromíra Jágra v udržení extraligy. Brankoviště bude hájit Landon Bow, pětadvacetiletý brankář, který má na svém kontě 140 zápasů v AHL. Dvakrát si zachytal také v NHL, kde hájil barvy Dallasu Stars. „Jsem nadšený, že se připojím k týmu, který díky svému úspěchu postoupil do extraligy. Na ten úspěch bych teď rád navázal,“ uvedl Landon Bow. „Věřím tomu, že Landon bude opravdovou jedničkou, odchytá většinu utkání a jak se říká zavře dveře,“ komentoval příchod téměř dvoumetrového gólmana majitel klubu Jaromír Jágr.

Nejzkušenější, co se týče startů v NHL, je z kladenských posil jednoznačně bek Jake Dotchin. Ten v nejprestižnější hokejové lize světa odehrál 103 zápasů, a to za Tampu Bay a Anaheim. „Velice mě těší, že nadcházející ročník strávím u kladenských Rytířů. Už se nemohu dočkat až dorazím a připojím se k týmu. Je skvělé, že dostanu příležitost porvat se o extraligový titul,“ neskrýval nadšení kanadský tvrďák. „Jake je hráčem, od kterého čekáme, že se dokáže poprat, hrát do těla, což je pro nás velice důležité, ale zároveň dokáže dávat góly a hrát na přesilovkách. Myslím si, že pro nás bude klíčovým obráncem,“ řekl na adresu hráče, který však loňskou sezónu vynechal, Jágr.

Z dánské ligy, tedy ze stejné destinace, odkud před dvěma lety přišel Brady Austin, dorazil do Kladna obránce Cody Donaghey. „Je úžasné, že se stanu součástí kladenského klubu. Slyšel jsem o něm, ale i jeho fanoušcích, spoustu hezkých věcí,“ uvedl při představování Donaghey.

„Cody by měl být využívaný hlavně na přesilových hrách. Je to obránce pravák, kterých není nikdy dost. Věříme, že nám pomůže hlavně ofenzivně,“ uvedl Jaromír Jágr.

Dva metry a sto kilogramů. To je třetí a poslední posila defenzivní řady – Kyle Wood.

Už se nemohu dočkat, až poznám všechny kluky z klubu a fanoušky. Netrpělivě také vyhlížím začátek sezony. Už aby to začalo,“ vzkázal Wood, který loni hrál v druhé německé lize za Frankfurt, v minulosti však dokázal být produktivní také v AHL, kde nastoupil k 236 mačům.

„Každý by čekal, že pravděpodobně bude hrát v oslabeních a hlavně do těla, ale je to také hráč, který má vynikající střelu. Dokázal se prosadit gólově i v AHL,“ představil příznivcům Rytířů statného zadáka legendární útočník s číslem 68.

V útoku by měl v extralize za Rytíře válčit Kanaďan s italskou krví Daniel Ciampini. Ten v předešlých dvou sezónách vždy ovládl bodování svých celků – norského Stjernenu a rakouského Innsbrucku. „Mám velkou radost, že jsme se domluvili s Rytíři na spolupráci. Moc se těším, až se poznám se spoluhráči a fanoušky. Brzy na viděnou,“ zdraví příznivce sniper Ciampini.

„Jeho čísla z předešlých sezón jsou neskutečná, a tak doufám, že v nich bude jen pokračovat,“ doufá majitel Rytířů.

K pěti Kanaďanům v kladenské kabině usedne také jeden Američan – Danny Kristo. Toho si mohou fanoušci pamatovat z mistrovství světa v roce 2013, kdy vstřelil zatím svůj jediný gól v seniorské reprezentaci USA do branky Slovenska. „Za pár týdnů na Kladno dorazím a už se na to velice těším. Chtěl bych s Rytíři udělat skvělou sezonu,“ klade si cíle mistr světa do 20 let a držitel bronzu ze seniorského šampionátu.

„Danny Kristo je stejně jako Daniel Ciampini hráčem, který může hrát první lajnu. Máme plán, že tito dva hráči vytvoří společně s Tomášem Plekancem opravdu silnou první formaci,“ prozradil Jágr.

Prvním zahraničním trenérem v historii klubu se stal Kanaďan Jeff Paul. „Je pochopitelné, že se na tuto příležitost moc těším. Už bych se rád vrhnul do práce. Do práce s hráči, trenéry, trenérským štábem,“ těší se trenér, který působil u Rytířů už v minulosti. Trénoval v OHL London Knights, poslední dva roky dělal skauta Floridy Panthers. Jak přiznal Jágr, Jeffa Paula se povedlo do Kladna dostat zejména díky Tomáši Plekancovi.

„Kanadští trenéři jsou známí tím, že dokáží z hráčů dostat jejich maximum a soustředit se na detaily. Věřím, že Jeff Paul se nám pomůže posunout tam, kde jsme dlouhou dobu nebyli. Navíc je v plánu, že bude pomáhat také v práci s mládeží,“vysvětlil tento neobvyklý krok majitel hokejového Kladna.

Zatímco Rytíři představili svým fanouškům pozitivní věci, sedm posil a nové dresy, došlo také na věc, která ani zdaleka pozitivní není – rekonstrukci stadionu. Nečekané komplikace dokončení stavby značně oddálí.

„Kdyby byly dokonalé klimatické podmínky, tak by rekonstrukce mohla být hotova do konce roku, ale to je skoro utopistická představa. Obávám se, že celou letošní sezónu Rytíři se vší pravděpodobností odehrají na jiném stadionu. Budeme ale dělat vše proto, abychom stihli rekonstrukci dokončit třeba ještě na play-off,“ komentoval situaci kladenský primátor Milan Volf.  Současně ale uvedl, že Rytířům město pomůže finančně nad rámec stávající podpory. Ročně za provoz stadionu zaplatí 15 milionů korun. „Dohodl jsem se s kolegy, že tyto prostředky dáme k dispozici lednímu hokeji,“ doplnil Volf. Jeho slova na místě kvitoval majitel Rytířů: „Město a klub vždy hledaly cestu, jak co nejvíce pomoci.“

Fanoušci kladenských Rytířů, kteří jsou známí tím, že dokáží udělat skvělou atmosféru, tak budou muset následující sezónu jezdit za svými oblíbenci pravděpodobně do Chomutova.

„Bylo několik variant – Praha, Příbram, Chomutov. Nic zatím není stoprocentní, ale my se přikláníme k variantě Chomutov. Věřím, že se v nejbližší době s městem Chomutov domluvíme na takových podmínkách, aby byly obě strany spokojené,“ dodal Jaromír Jágr.