I když nebyla letošní sezóna Rytířů ideální, fiaskem tak nekončí. Věrní fandové, kteří svůj tým hlasitě podporovali i na Valašsku, se mohou těšit na další ročník nejvyšší tuzemské soutěže.

Pět, šest týdnů jsme hodně trénovali, byl to takový dril jako při letní přípravě. Zranili se nám dva hráči (pozn. red. Jake Dotchin a Martin Kehar). Soupeř byl rozehraný. Jestli to byla výhoda nebo ne, vůbec nevím. Celkové hodnocení sezóny sice nebude úplně zalité slunce, ale na druhou stranu jsme v extralize nehráli tak špatnou roli. Tři zápasy před koncem jsme byli na dosah předkolu play off, takže bych sezónu jako celek neviděl úplně špatně,“ hodnotil barážovou sérii i celou sezónu pro O2 TV Sport trenér Kladna Otakar Vejvoda mladší. A co udělat proto, aby se Kladno příští rok baráži vyhnulo? „Mám to v hlavě, ale teď vám to nebudu říkat,“ dodal padesátiletý kouč.

 

1. zápas

Kladno – Zlín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 44. Indrák (Klepiš, Slováček)

2. zápas

Kladno – Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Slováček (Veber, Filip), 5. Beran (Bláha, Filip), 45. Babka (Bláha, Pytlík) – 48. Kratochvíl (Kindl, Zbořil)

3. zápas

Zlín - Kladno 1:7 (0:4, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (Mrázek, Kindl) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec

4. zápas

Zlín - Kladno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Indrák (Ticháček, Klepiš)

Sestava Kladna ve všech zápasech:

Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – Bláha, Pytlík, Beran – Brodecki