Kladeňáky, a nejenom je, ale i lidi ze širšího okolí města, to letos na rekreační zařízení spravovaná Sportovními areály města Kladna táhlo. Největším magnetem bylo nepřekvapivě Letní koupaliště Sletiště, které po loňské rekonstrukci padesátimetrového bazénu prakticky celé září novotou. Oficiální data z první poloviny září uváděla přesný počet návštěvníků v letošní sezóně na 47 341. Jelikož ale koupaliště bylo otevřené ještě několik následujících dní a babí léto nezklamalo, dá se předpokládat, že byla v ohrožení padesátitisícová hranice z rekordního roku 2018.

Druhé letní koupaliště, které se nachází v Bažantnici na okraji kročehlavského sídliště, letos přilákalo 17 a půl tisíce návštěvníků, i to jsou velmi slušná čísla. Zájem byl i o minigolf a trampolíny.

První jmenovanou atrakci SAMK opětovně zařadily do nabídky volnočasového vyžití loni, když areál roky spravovaný pronájemcem opětovně převzaly a na jeho půdorysu vystavěly zbrusu nový minigolf s překážkami z akátového dřeva. Osmnáct drah s nápaditými překážkami je nově součástí Letního koupaliště Sletiště, v měsících mimo koupací sezónu je ale možné na minigolf zajít přes trampolínový park. Také ten se ve své jedenácté sezóně těšil velké oblibě. Nejpopulárnější položkou z nabídky byl dvacetiminutový vstup, který zakoupilo 3746 lidí, 1889 pak rovnou sáhlo po čtyřicetiminutové variantě. Areál za zvýhodněné vstupné hojně navštěvovaly také kladenské školy – v rámci povinné docházky si na trampolíně zaskákalo přes dva tisíce děvčat a chlapců, k tomu další stovky během pět týdnů trvajícího příměstského tábora Léto kladenských dětí. Není lepšího důkazu, že kladenská sportoviště dobře slouží svému účelu.