Trasa pochodu začínala tradičně na místním fotbalovém hřišti, přičemž z něj se malí i velcí účastníci vydali plnit úkoly do okolí Bratronic. Letošním tématem akce byli indiáni. „Na stezce si lidé mohli s indiány vyzkoušet stopování bizonů, házení tomahawkem na bezbranné plyšáky, střílení z kuše na terč, lovení bizona pomocí lasa, zkusit si znalosti v oblasti trusu zvířátek a občerstvit se v tak horkém dni ve stánku u dvou indiánů. Na hřišti se mohli osvěžit sprchou, občerstvit se, namalovat si perníčky, kamínky i sádrové odlitky, nechat si namalovat indiánské znaky na obličej, zastřílet si ze vzduchovky nebo si vylézt na horolezeckou stěnu. Odpoledne nás pobavila úžasná kapela SeVesel,“ přiblížila hlavní pořadatelka pochodu Eva Hronová.

Celkem se na bratronickém fotbalovém hřišti vystřídaly asi tři stovky příchozích. Těm se povedlo vybrat celkem 53 024 korun. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří si udělali čas a i přestože bylo v našem okolí neuvěřitelné množství krásných akcí a také bylo téměř třicet stupňů, přišli právě k nám. Indiánskou stezkou prošlo přes dvě stě padesát nadšenců s dobrým srdcem a další padesátka nás přišla podpořit na hřiště, takže celkem se v Bratronicích objevilo přes tři sta dobrosrdečných lidí. Úžasné. Ta dobrá energie musela tak vibrovat, že to cítila i Maruška v nebi,“ děkovala organizátorka.

Myšlenkou pochodu je vzpomínka na její dceru Marušku, která tři roky bojovala se vzácným dětským mozkovým nádorem (DIPG), a i když v osmi letech odešla, nechala tady odkaz, který její matka úspěšně šíří dál: „Pomáhat má smysl. A zázraky existují.“

Prostřednictvím akce, kterou Eva Hronová a její tým organizátorů připravil, veřejnost letos přispěla na činnost poradny Vigvam. Tato nezisková organizace lidem pomáhá vyrovnat se se ztrátou blízké osoby. Učí veřejnost brát smrt jako běžnou součást života… a před lety poradna pomohla také Evě a její rodině. „Po odchodu Marušky jsme do Vigvamu s dcerou Jiřinkou chvíli chodili a já se později stala jejich ambasadorkou. Tak jsem si řekla, že když oni tenkrát pomohli nám, my teď pomůžeme jim,“ vysvětlila Eva Hronová, proč padla volba zrovna na Vigvam.

Snad dobrá srdce z Bratronic a okolí budou pomáhat ještě mnoho let a příští rok se opět společně uvidíme na skvělé akci, která pomáhá usnadnit život těm, se kterými se život nemazlil.