S rozvojem a revitalizací města tak postupně přibývají kamery, které dohlížejí na veřejný pořádek, majetek města a občanů. Díky kamerovému systému strážníci zadrželi několik pachatelů krádeží, vloupání do motorových vozidel a také sprejerů, kteří svým jednáním poničili fasády domů nebo mobiliář města. Nemalým pomocníkem jsou pak kamery také pro Policii České republiky. Díky nim byly zadrženy osoby, po kterých bylo vyhlášeno pátrání, byli také odhaleni a zadrženi řidiči, kteří způsobili dopravní nehody nebo zranili chodce a z místa ujeli.

Operátoři Městského kamerového dohlížecího systému obsluhují již 111 kamerových bodů. Nové kamery přibyly v ulici Tyršova a na křižovatce ulic T. G. Masaryka a Kleinerova. Tyto nové kamery jsou umístěny v nově zrekonstruované části pěší zóny a budou dohlížet na bezpečnost občanů a na bezpečnost a plynulost dopravy v centru města.

S rozšiřováním města, jeho rekonstrukcí a obnovou budou nadále přibývat kamerové body, které budou pomáhat při dohledu nad bezpečností osob a majetku nás všech.