Přijeli z Berouna, z Mladé Boleslavi, ale i z Lanškrouna či Zlína, slovenské Žiliny nebo německého Halle. Mladých hokejistů se na kladenském zimáku sešlo na sedm desítek. Dorazili na speciální kemp Školy hokejových talentů, kterého se zúčastnil i Jaromír Jágr, několik hráčů kladenských Rytířů či uznávaný psycholog Marian Jelínek. 

Kluci, ale i několik holek, kteří účast na kempu vyhráli v soutěži na sociálních sítích, si vyzkoušeli program, který celoročně absolvují nejlepší mladí hráči z desítky středočeských klubů zapojených v programu. 

Pod dozorem hokejových trenérů ale dělali zprvu nesmělé krůčky na ledě také nehokejisté. Společnost Kaufland totiž na akci přizvala i děti z dětského domova v Žatci, který dlouhodobě podporuje. I ony si užily den plný zábavy a kdo ví, třeba se ještě z některého stane hokejista či hokejistka. 

Škola hokejových talentů je unikátní projekt zaměřený nejen na výkonnostní, ale i osobnostní rozvoj mladých hokejistů a trenérů. Sdružuje desítku středočeských klubů – mezi nimi i oba kladenské oddíly (Rytíři a PZ) – které na kempech zastupují vybraní hráči ve věku 11 až 14 let. Jednotlivé kempy se v pravidelném harmonogramu odehrávají postupně na všech stadionech zapojených klubů. Jejich náplní jsou nejen tréninky na ledu, ale i přednášky s odborníky na psychologii, fyzioterapii či stravování. Seminářů se účastní také rodiče hráčů, projekt tedy školeními pozitivně ovlivňuje i domácí prostředí, které je pro rozvoj dětí nejen ve sportovní oblasti zásadní.