… který aktuálně nosí dres Kanonýrů, probojoval až na světový šampionát. „Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem jeden z prvních. Je to jeden z nejdůležitějších kroků, jak všem lidem ukázat, co je Kladno jako florbalový klub zač. Obrovsky se těším na reprezentaci své země a svého domovského klubu na největší scéně florbalu. Garantuji všem příznivcům, že každý z nás nechá na hřišti úplně vše, což vytvoří nezapomenutelný zážitek,“říká brzy 18letý Matyáš Bachmaier.

Druhým Kanonýrem v repre je Ondřej Papoušek, jedna z letních posil Kanonýrů. „I přesto, že jsem v týmu krátkou dobu, tak jsem si v něm vytvořil super vztahy a jsem rád, že na tak velké akci můžu reprezentovat právě Kladno,“ říká Papoušek. Na závěrečném soustředění před MS byl ještě další kladenský hráč, Jakub Bohuslávek, jakkoliv ještě svým věkem patří do dorostenecké kategorie.

 „To, že se nám podařilo vychovat juniorského reprezentanta, považuji za průlom v práci s mládeží. Ta je pro nás stěžejní a ohromně si ceníme i toho, že se nám aktuálně podařilo do kádru přivést také dalšího juniorského reprezentanta, Ondřeje Papouška. Je to vizitka, že dokážeme pracovat na rozvoji mladých hráčů a zároveň je to pro nás i závazek pro další ročníky,“ říká Zdeněk Jirák, předseda Kanonýrů.

Podobné je to u fyzioterapeutky Gabriely Pecákové. Do Kanonýrů přišla předminulou sezonou a výrazně se podílela na projektu #trénujchytře. Následně dostala nabídku od juniorské reprezentace a v nadcházející sezoně se bude vedle A-týmu Kanonýrů podílet na zdravotních a kompenzačních trénincích také u mládežnických kategorií.

Juniorské mistrovství světa startuje 25. srpna a český výběr se postupně utká s Finskem, Slovenskem a Lotyšskem. Dva nejlepší týmy ze skupiny postoupí do sobotního semifinále, v neděli jsou na programu zápasy o medaile. Vstupenky jsou stále k dispozici. Vyjma čtvrtečního duelu se Slovenskem přenosy české reprezentace vysílá ČT Sport a jsou k vidění i na YouTube kanále IFF.