Stovky lidí se přišly na kladenské náměstí Starosty Pavla pokochat pohledem na motorová vozidla staršího data výroby. Letošního ročníku Veterán Rallye se zúčastnilo 55 automobilů a jedna motorka. Ta byla shodou okolností nejstarším kouskem na náměstí. Rok výroby: 1928. Jen o dva roky mladší byl vůz značky Nash, jehož kapotu zdobil samopal Thompson. Hotové Chicago 30. let 20. století!

Také několik dalších vozidel atakovalo když ne stovku, tak alespoň dobrých 90 let. K vidění byly legendární modely domácí výroby z dílny Škody či Tatry, nechyběla německá Porsche či Mercedesy, lidé obdivovali i americké krasavce či netradiční vozítka jako třeba Velorex.

Ke krásné podívané na sluncem zalitém náměstí zahráli Vítek Fiala & Jazz Standards, taneční vystoupení si připravila Admira Kladno a testovací jízdy nabízel autosalon Amond Kladno, který vystavil nové vozy značky Volkswagen. Ve 12 hodin veterány náměstí vyklidily a odstartoval závod, v němž daleko důležitější roli než minuty a vteřiny hrála estetika.