Na náměstí Starosty Pavla přišli před blížícími se Vánoci fanoušky a malé bruslaře pobavit Radek Smoleňák, Eduards Tralmaks a Tadeáš Hejda. Představili se také malí hokejisté z prvních tříd Základní školy Brjanská. Hodinu a půl trvající program vrcholil autogramiádou zmíněné trojice hráčů A-týmu, příchozí soutěžili o vstupenky na zápasy a jeden malý šťastlivec si dokonce domů odnesl Tralmaksovu hokejku. Trenéři nejmenších dětí přitom rozdávali letáčky a avizovali blížící se Týden hokeje.

Největší náborová akce, kterou Rytíři pořádají ve spolupráci s Českým hokejem a generálním partnerem Kaufland se uskutečnila v pondělí 15. ledna odpoledne. Na zimák k registraci dorazilo 84 dětí ve věku od čtyř do osmi let. Hodinový trénink na ledové ploše osobně dozoroval Jaromír Jágr, s dětmi přišli dovádět i Jakub Babka, Ondřej Slováček a Václav Veber. Poslední jmenovaný u té příležitosti zavzpomínal na své hokejové začátky.

„Začínal jsem asi ve čtyřech nebo pěti letech v Berouně. K hokeji mě přivedl táta, ale musím poděkovat hlavně mamince, která se se mnou na ledě tahala. Takové možnosti, jako mají děti dnes, jsme neměli. Dnes tady je spoustu trenérů, kteří dětem pomáhají. Je super, že se to takto posouvá,“ pochvaloval si čtyřiadvacetiletý odchovanec Rytířů, který se letos usadil v kádru extraligového áčka.

Svého syna přivedla na kladenský zimák i Barbora Špotáková. „Manžel i oba moji kluci chodí fandit Kladnu, a protože toho mladšího hodně baví bruslení, tak jsem se ocitla tady,“ usmívala se dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem a dodala: „Chodíme sem na školičku bruslení od podzimu, naučil se na bruslích velmi dobře. Dneska konečně dostal hokejku a je nadšený. Mně to je, přiznám se, trošku vzdálené, ale když to kluka baví, jsem za to jako máma ráda.“

A bavilo se i více než osm desítek dalších dětí, z nichž některé stály na bruslích vůbec poprvé. Ti, kdo náborovou akci propásli, nemusí zoufat. Své dítě mohou na kladenský zimák přivést na školičku bruslení, která se koná každou sobotu od 8:30 do 9:30 a každé pondělí od 17:15 do 18:15. Klub zároveň láká rodiče předškoláků na pátek 9. února, kdy dětem a rodičům předvede, jak vypadá běžný den hokejového prvňáčka, který se zapíše na Základní školu Brjanská. Více informací k náborům a kontakty na koordinátory najdete na oficiálních webových stránkách Rytířů Kladno.