Špatně zajištěné vozidlo samovolně odjelo

Řidič zaparkoval své vozidlo v ulici U Hvězdy a odešel. O pár minut později přijal operátor tísňové linky kladenských strážníků oznámení o tom, že se stala v ulici dopravní nehoda. Vozidlo narazilo do stromu. Hlídka na místě zjistila, že řidič vozidla, který zde zaparkoval, auto špatně zajistil proti pohybu, a to se samovolně rozjelo. Po několika metrech sjelo z vozovky a zastavilo se ve svahu o strom. Na své cestě naštěstí nezajištěný vůz nezpůsobil žádnou škodu na zdraví nebo majetku. Řidič si sám zajistil vyproštění a odtah poškozeného vozidla.

 

U kontejnerů na odpad ležela krabice plná koťat

Kladenští strážníci vyjížděli na oznámení jedné z obyvatelek Kročehlav. Když šla žena vyhodit odpadky, nalezla v kontejnerovém stání vedle popelnic krabici plnou malých koťat. Přivolaní strážníci odložená zvířata naložili do služebního auta a převezli na služebnu. Nový domov, kde bude zvířatům poskytnuta veterinární péče, jim zajistil pracovník Odboru životního prostředí magistrátu města. Nezodpovědný chovatel se tak dopustil přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání.

 

Muž si přisedl ke dvěma dívkám a začal se před nimi ukájet

Strážníkům oznámil pracovník stavby v ulici Sportovců, že zadržel muže, který před dívkami v areálu Sletiště onanoval. Hlídka na místě zjistila, že muž si na předzahrádce restaurace v areálu Sletiště přisedl ke dvěma dívkám, kterým zakoupil pití a dal se s nimi do hovoru. Během rozhovoru však začal před nimi onanovat. Jedna z dívek běžela s žádostí o pomoc do restaurace a mezi tím muž odešel. Ale ne daleko. V jeho pokusu o opuštění Sletiště mu zabránil oznamovatel, který na místo přivolal strážníky. Ti vyzvali muže, podezřelého ze spáchání trestného činu výtržnictví, k dechové zkoušce. Přístroj ukázal hodnotu 1,70‰ alkoholu v dechu. Hlídka celý případ předala k dořešení přivolaným policistům.