Opilá jízda na kole skončila pádem a krvavým zraněním

Pozornost hlídkujících strážníků upoutala velká rána nedaleko budovy Centra správních agend kladenského magistrátu. Strážníci našli na chodníku ležet zraněného muže a vedle něho jízdní kolo. Na první pohled nebylo možné zjistit, zda muž na kole jel, nebo ho vedl. Hlídka muži poskytla první pomoc a přivolala lékaře. Ještě, než sanita dorazila ke zraněnému, byla u něj provedena dechová zkouška. Přístroj ukázal hodnotu 1,99‰ alkoholu v dechu. Lékař rozhodl o převozu cyklisty k ošetření do nemocnice, kolo převezli strážníci na svou služebnu, kde si ho jeho majitel po propuštění z nemocnice vyzvedl.

 

Zloděje sdíleného kola prozradil signál z GPS

Na kladenské strážníky se obrátil s žádostí o pomoc servisní technik sdílených jízdních kol Nextbike. GPS signál jednoho z kol ukazoval, že bicykl, který pohřešoval, se nachází v zahradních chatkách nedaleko železniční trati ve směru na Rakovník. Protože technik věděl, že se v těchto místech často zdržují problémové osoby, požádal strážníky o pomoc. Dvojici zlodějů díky spolupráci s technikem, který sledoval signál GPS, nakonec vypátrala nedaleko budovy Okresního soudu v Kladně. Jeden z mužů měl u sebe poničený zámek a GPS modul, kolo se najít nepodařilo. Protože elektrokolo má hodnotu bezmála sedmdesát tisíc korun, byl muž předveden na obvodní oddělení Policie České republiky, která si celý případ převzala k dalšímu šetření.

 

Strážníci pomohli invalidnímu muži a zajistili opravu jeho vozíku

Na strážníky se obrátil s žádostí o pomoc bezradný vozíčkář, který cestou nákup v supermarketu píchl kolo svého invalidního vozíku a nemohl se dostat domů. Jedna hlídka strážníků převezla muže a druhá jeho vozík do místa bydliště. Strážníci se snažili sami kolo elektrického vozíku vyměnit, ale to se jim nepodařilo, protože neměli potřebné nářadí. Proto ho naložili zpět do služebního auta a převezli do obchodu se sportovními potřebami. Zde ochotný pracovník servisu kolo vyměnil a strážníci opravený vozík převezli zpět jeho majiteli.

 

Zloděj vodky se o alkohol hned za rohem podělil s kamarády

Příliš práce s útěkem si nedal muž, který v Kladně-Rozdělově na jedné z čerpacích stanic v nestřežený okamžik ukradl láhev vodky v hodnotě pěti set šedesáti korun. Pozdní reakce obsluhy způsobila, že se muž ztratil z dohledu, a tak pracovníci čerpací stanice přivolali strážníky a předali jim fotografii z kamerového záznamu, na které byl pachatel zřetelně identifikovatelný. Hlídka provedla kontrolu v nejbližším okolí a muže našla v nedalekém garážovém komplexu. Spokojeně seděl se svými přáteli a společně popíjeli kradenou vodku. Láhev zůstala nedopita. Strážníci ji muži zabavili a celou věc jako přestupek nahlásili správnímu orgánu.