Při vyjíždění z parkovacího místa řidič poškodil jiné vozidlo. Z místa chtěl odjet

Na tísňovou linku kladenských strážníků oznámil všímavý občan, že řidič, který vyjížděl z parkovacího místa v ulici Floriánská, poškodil jiné zaparkované vozidlo a z místa odjíždí, aniž by se přesvědčil o škodě, kterou způsobil. Místo začal monitorovat operátor Městského dohlížecího kamerového systému a vozidlo bylo zjištěno nedaleko. Jeho řidič ještě seděl v autě, když na místo dorazila hlídka strážníků. Podle jeho slov si nebyl vědom, že by způsobil nějakou škodu. Hlídka vyrozuměla provozovatelku poškozeného vozidla, která se dostavila na místo. Strážníci pomohli řidičům sepsat záznam o dopravní nehodě. Dechová zkouška, provedena u řidiče, byla negativní.

 

Pár zlodějů se nechtěl svého lupu vzdát

Ostraha obchodního domu Central oznámila, že v jedné z prodejen textilu zjistili dvojici, která odcizila zboží v hodnotě čtyři sta třicet šest korun. Zloději se ale nechtěli svého lupu vzdát a začali se s pracovníky ochranky prát. Nejvíce agresivní byla žena, která se kolem sebe oháněla kabelkou a snažila se každého, kdo se k ní přiblížil, udeřit. Strážníci proti ní použili donucovací prostředky, svedli jí na zem a nasadili pouta. Přivolaní policisté si celý případ převzali k dalšímu šetření. Odcizené zboží, ponožky a náušnice, bylo vráceno zpět obchodu.

 

Po pádu z invalidního vozíku se senior nedokázal vrátit zpět

S žádostí o pomoc se na kladenské strážníky obrátila manželka muže, který doma spadl z invalidního vozíku a nedokázal se, ani s její pomocí, vrátit zpět. Hlídka vyjela do ulice Hřebečská a v bytě manželů zjistila, že má senior nový vozík, na který není ještě zvyklý. Ten mu poodjel a on se sesunul na zem. Strážnici muži pomohli zpět do vozíku. Vše se obešlo bez zranění. Manželé strážníkům poděkovali za jejich ochotu. Strážníci Městské policie Kladno takto pomáhají obyvatelům svého města často. Pro lidi, kteří jsou sami, v seniorském věku nebo mají nějaký hendikep je důležité vědět, že pokud se dostanou do takovéto svízelné situace, jsou tu silné ruce mužů a žen zákona, které jim vždy pomohou.

 

V Sítenském údolí hasiči likvidovali hnízdo sršní asijských

Na tísňovou linku strážníků oznámil návštěvník Sítenského údolí, že v koruně stromu nad frekventovanou pěšinou je hnízdo sršní asijských. Na email strážníkům poslal i fotografie, které na místě pořídil. Strážníci uzavřeli cestu a podle pokynů Státní veterinární správy vyrozuměli dispečink hasičů, kteří okamžitě vyrazili na místo a hnízdo zlikvidovali.