Řidič motocyklu si spletl ulice města se závodní dráhou

Operátor Městského kamerového dohlížecího systému zjistil řidiče motocyklu, který si spletl ulice města se závodní dráhou. Mladík nerespektoval pravidla silničního provozu ani dopravní značky, kruhové objezdy projížděl v protisměru, k jízdě použil chodník a přes přechod pro chodce pokračoval trávníkem a po dalším chodníku. Po zadním kole projel parkoviště u obchodního centra a zaparkoval vedle stojícího vozidla. Poté, co sesedl z motocyklu, přesedl do stojícího vozidla ke svým kamarádům. Zde ho zjistila hlídka kladenských strážníků. Na motocyklu nebyla umístěna registrační značka, lustrací v Centrálním registru motorových vozidel strážníci zjistili, jaká registrační značka na motocykl patří a také to, že vypršela platnost technické prohlídky vozidla. Lustrací řidiče vyšlo najevo, že nevlastní řidičské oprávnění na tento typ motocyklu. Hlídka na místo přivolala Policii České republiky, která si celý případ převzala k dalšímu šetření.

 

Hlídka řidičce vyměnila píchlé kolo

Hlídka při kontrole pěší zóny v centru města zjistila řidičku, která měla defekt na svém vozidle a způsobila překážku silničního provozu. Svým vozidlem zablokovala provoz na pěší zóně, kde probíhá revitalizace. Strážníci ženě pomohli vozidlo odtlačit ke kraji vozovky a tím obnovili provoz. Poškozené kolo ženě vyměnili. Za tuto pomoc řidička hlídce poděkovala a s přáním hezké dne se rozloučila.

 

Netopýr hledal místo, kde přečká zimu

Kladenské strážníky požádala o pomoc žena, která na tísňovou linku oznámila, že jí do bytu vlétl netopýr. Podle jejích slov se snažila zvíře vyhnat pomocí utěrky, ale malé zvířátko se rozhodlo, že zimu přečká v teplém bytě a schovalo se mezi plyšové hračky dětí a odmítalo byt opustit. Strážníci, kteří vyjeli na pomoc jak ženě, tak také netopýrovi, nechtěného nájemníka za pomoci odchytové sítě odlovili a poté vypustili zpět do volné přírody. Nezraněný netopýr si musel k přezimování najít jiné místo.

 

Muž krádeží kabelů způsobil škodu skoro za sto tisíc

Hlídka strážníků vyjížděla krátce po deváté hodině večerní na oznámení o tom, že nedaleko nové haly pekáren někdo rozdělal oheň. K místu ohně se strážníci přibližovali každý z jiné strany. Nedaleko stavby nové železnice, v lesním porostu, hlídka zjistila muže, který vypaloval kabely. Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti a k uhašení ohně. Na dotaz, kde kabely sebral, sdělil, že je nalezl na rekonstruované trati. Hlídka muže seznámila s tím, že je podezřelý ze spáchání přestupku, kdy si úmyslně přisvojil cizí věc nálezem a sepsala oznámení o spáchání přestupku, které předá k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Protože nebylo možné na místě určit hodnotu nalezených kabelů, strážníci kontaktovali stavební firmu, která vzniklou škodu vyčíslila bezmála na jedno sto tisíc korun. Celý případ si tak k dořešení převzala Policie České republiky.