Seniorovi pomohli strážníci

Kladenští strážníci přijali oznámení, že na náměstí Jana Masaryka v Rozdělově už delší dobu sedí na lavičce starší muž o berlích. Hlídka na místě zjistila, že si senior neví rady, jak se dostat domů do Libušína. Protože by starší muž, podle jeho slov, cestu autobusem zpět domů nezvládl, přivolali strážníci taxi. S pomocí hlídky muž nastoupil do vozu a řidič ho odvezl zpět domů do Libušína.

 

Opilá agresorka pokousala muže, který přišel na pomoc své známé

Strážníci vyjížděli ke konfliktu mezi skupinou osob v areálu Sletiště. Po příjezdu na místo zjistili, že došlo k verbálnímu konfliktu mezi ženami. Vše vyvrcholilo tím, že agresorka, která celý konflikt vyvolala, uštědřila druhé ženě ránu pěstí do obličeje. Když se chystala k další ráně, zabránil jí v tom známý napadené ženy. Uchopil jí za ruce a svedl jí na zem. Protože se agresorka nemohla bránit rukama, zakousla se do nohy ochránce. Strážníci, kteří přijeli na místo si ženu převzali k dalším úkonům a vyzvali jí k dechové zkoušce. Přístroj ukázal hodnotu 1,93‰ alkoholu v dechu. Přestupek ženy proti občanskému soužití hlídka předala k dořešení správnímu orgánu.

 

Strážníci společně s hasiči zachránili poraněné ptáče

Po oznámení občana, že se ve Dvořákových sadech vysoko ve větvích nachází pták zamotaný do drátu, se okamžitě rozběhla záchranná akce. Na místo vyrazila hlídka strážníků a také kladenští hasiči s výškovou technikou. Ukázalo se, že ve výšce kolem šesti metrů visí za nohu mládě kavky. Po vysvobození putovalo ptáče s poraněnou nohou do záchranné stanice AVES, kde mu bylo zranění ošetřeno.

 

Zloděje jízdního kola strážníci rychle dopadli

Správce sportovního areálu Sletiště oznámil na tísňovou linku kladenských strážníků, že mu někdo odcizil jízdní kolo, které používá při kontrole areálu. Hlídka, která vyjela na místo zjistila, že správce při uzavírání Sletiště spatřil na tribuně skupinu pěti mladíků. Upozornil je na provozní dobu a z areálu je vykázal. Poté, co dokončil kontrolu tribuny a sešel zpět dolů zjistil, že jízdní kolo, na kterém přijel, zmizelo. Jiné osoby v areálu nebyly a muži, které před malou chvílí vykázal, museli odejít hlavním vchodem, protože ostatní východy už uzamkl. Operátor Městského kamerového dohlížecího systému přehráním záznamu zjistil, že areál opustili čtyři mladíci, z toho jeden jel na kole, které odpovídalo popisu kradeného bicyklu. Strážníci skupinu osob vypátrali v ulici Amálská. Kolo však u sebe nikdo z nich neměl. Hlídka muže, který odpovídal popisu pachatele krádeže vyzvala, aby jí zavedl k místu, kde kolo ponechal. Jak se ukázalo, mladík jej odložil v ulici Františka Kloze. Strážníci se společně s mladíky, vrátili zpět k hlavnímu vchodu do areálu Sletiště, kde na ně již čekali přivolaní policisté. Správce stadionu přivedené mladíky identifikoval jako ty, které po skončení provozní doby vykázal z areálu, ale kolo, které hlídka zajistila, nebylo jeho. Po krátkém rozhovoru se jeden z mladíků doznal, že kolo správci sebral, ale cestou ze Sletiště potkal jiného muže, se kterým si kola vyměnili. Přítomní policisté si celý případ převzali k dalšímu šetření.