Řidič dodávkového vozu blokoval autobusovou zastávku

Na tísňovou linku kladenských strážníků oznámil řidič autobusu městské dopravy, že zastávku v ulici Unhošťská blokuje odstavená dodávka. Na místo vyjela hlídka strážníků a od řidiče, kterého u auta zastihla, zjistila, že mu došel benzín a jeho spolujezdec se vydal s kanystrem k nejbližší pumpě. Po chvíli se spolujezdec vrátil s plným kanystrem. Řidič jeho obsah vlil do nádrže, ale auto se nepodařilo řidiči nastartovat. Na řadu tak přišly silné paže mužů zákona. Hlídka si na pomoc přivolala kolegy a společně se jim podařilo auto roztlačit. Řidič tak mohl pokračovat ve své cestě a uvolnit zastávku autobusům.

 

Pachatel krádeže svou totožnost před strážníky neutajil

Hlídka strážníků vyjížděla na oznámení pracovníka ochranky jednoho z kladenských obchodních domů. Zadrželi pachatele krádeže zboží. Muž odcizil potraviny v celkové hodnotě dvě stě sedmdesát tři koruny. Na výzvu strážníků k předložení dokladů totožnosti muž hlídce sdělil, že žádné doklady u sebe nemá, proto svou totožnost sdělil ústně. Lustrace, kterou strážníci provedli v základním registru obyvatel, mužovu totožnost nepotvrdila. Fotografie u totožnosti sdělené mužem se neshodovala s jeho osobou. Proto strážníci pachatele krádeže převezli ke zjištění totožnosti na Obvodní oddělení Policie České republiky Kladno město. Policista poté zjistil, že se muž snažil přisvojit cizí totožnost. Jeho pokus hlídku obelstít nevyšel a jeho přestupek proti majetku strážníci vyřešili příkazem na místě.

 

Strážníci vyjížděli k uhynulé fretce

Na tísňovou linku strážníků oznámila žena, že v ulici Váňova leží na chodníku uhynulá fretka. Strážníci vybaveni ochrannými prostředky vyjeli na místo, připraveni uhynulé zvíře odstranit. Po příjezdu k ohlášenému kadáveru neudrželi smích. Na chodníku leželo hnědé chlupaté zvíře, ale jak se ukázalo, jednalo se o hračku, která nejspíše vypadla nějakému dítěti z kočárku.

 

Skupina mladistvých si krátila volný čas vzájemným pošťuchováním

Skupina mladistvých si krátila volný čas postáváním a vzájemným pošťuchováním před obchodním centrem. Jejich zábava se však zvrhla a skončila zničením okrasného stromku. Na nevhodné chování upozornil strážníky pracovník ochranky obchodního domu. Protože se ke zničení dřeviny nikdo z přítomných nedoznal a všichni hlídku ujišťovali, že se zlomením stromku nemají nic společného, kontaktovali strážníci pracovníka kamerového střediska obchodního centra. Ten hlídce sdělil čas, kdy ke škodě došlo, a také popis osob, které jí způsobily. Protože nebylo na místě možné vyčíslit škodu, strážníci oba mladé muže seznámili s tím, že jejich přestupkové jednání bude řešit správní orgán a také o jejich chování bude informován Orgán sociálně-právní ochrany dětí Kladno.