Malá slečna zapomněla bačkory v autobuse. Pomohli jí asistenti prevence kriminality

Na Asistenty prevence kriminality Městské policie Kladno se obrátila s žádostí o pomoc malá slečna ze základní školy ve Švermově. Zapomněla v autobuse své školní bačkory. Díky tomu, že se asistenti po městě přesouvají autobusy městské dopravy a znají velkou část řidičů osobně, se podařilo ztracenou obuv dívce vrátit.

 

Manévry opilého řidiče na parkovišti zastavili až strážníci

Operátor Městského kamerového dohlížecího systému si všiml řidiče, který se krátce po deváté hodině večerní snažil opustit parkoviště obchodního domu v centru města. Řidič se při výjezdu z parkoviště netrefil k výjezdové bráně a narazil do sloupku na výdej parkovacích lístků. Po chvíli vycouval zpět a zaparkoval na volné místo vedle stojící dodávky. Bohužel při tomto manévru do stojícího vozidla naboural. Strážníci, kteří přijeli na místo vyzvali řidiče, aby vypnul motor a vystoupil. Komunikace s mužem za volantem byla ale hodně složitá. Strážník se proto natáhl přes sedadlo spolujezdce a pomocí tlačítka start – stop vypnul motor vozu. Řidič musel vozidlo opustit přes sedadlo spolujezdce. Zaparkoval tak blízko dodávky, že neotevřel dveře na své straně. Hlídkou provedená dechová zkouška byla pozitivní, přístroj ukázal hodnotu 1,40 ‰ alkoholu v dechu. Strážníci dopravní nehodu předali k dořešení přivolaným policistům. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Hlídka kladenských strážníků zachránila zvířecí život

Jedna z obyvatelek ulice Obránců míru oznámila na tísňové lince strážníků, že v plotě mateřské školy uvízl ježek. Strážníci na místě zjistili ježka, který se snažil prolézt plotem, ale bohužel v oku oplocení zůstal zaklíněn. Hlídka ježka z jeho pasti vysvobodila a převezla jej do nedalekého lesa, kde čtyřnohého smolaře nezraněného vypustila na svobodu.

 

Děti zaháněly nudu ničením dopravního značení

Nevhodný způsob krácení volného času zvolila skupina dětí v ulici Lidická. Dlouhou chvíli si totiž mládež krátila ničením dopravního značení. Jako terč jim posloužilo dopravní zrcadlo. Děti se do něho trefovaly kameny. Jejich počínání upoutalo pozornost operátora Městského kamerového dohlížecího sytému, který na místo vyslal hlídku strážníků. Ale ještě, než hlídka přijela, děti zrcadlo zcela zničily. Po zjištění totožnosti výtržníků strážníci děti předali rodičům a poznatek o jejich nevhodném chování předali strážníci pracovníkům Odboru sociálně právní ochrany dětí. Správní orgán podle výše způsobené škody rozhodne, zda jde o přestupek, nebo již o trestný čin.