Z otevřeného okna bytu bylo slyšet volání o pomoc

Na tísňovou linku kladenských strážníků oznámila obyvatelka domu v ulici Hřebečská, že slyší z jednoho z bytů v domě, volání o pomoc. Na místo okamžitě vyjela hlídka strážníků. Z druhého patra domu bylo z otevřeného okna slyšet: „Pomoc, pomoc, nemůžu“. Strážníci se přes dveře snažili komunikovat s mužem než hasiči, přivolaní na místo, za pomoci žebříku vstoupili do bytu. Muž neustále opakoval žádost o pomoc a že už nemůže. Po vstupu do bytu hlídka zjistila, že na elektrickém vozíku sedí muž, který je v horní polovině těla zlomený přes vozík a nemůže se sám zvednout a narovnat. Jeden ze strážníků společně s velitelem zásahu muže opatrně narovnali a poté položili na lůžko. Muže prohlédl přivolaný lékař a po podání léků rozhodl, že může zůstat v domácím ošetřování.

 

Po krátké honičce s pokladní a strážníky svůj útěk pachatel krádeže vzdal

Při kontrolní činnosti hlídka strážníků zahlédla utíkat muže a za ním běžely dvě pokladní z nedalekého obchodu. Jeden člen hlídky šel zjistit od žen, co se stalo, a druhý strážník se vydal za utíkajícím mladíkem. Poté, co zjistil, že jsou mu v patách strážníci, svůj pokus o útěk vzdal. Podle jeho chování to vypadalo, že odcizil větší množství zboží, ale opak byl pravdou. Na prodejní ploše schoval ve své kapse půllitrové balení coly a z obchodu utekl. Do pronásledování zloděje se pustily pokladní, kterým přišli na pomoc strážníci. Přestupkové jednání muže, hlídka vyřešila na místě v příkazním řízení. Cola tak mladého muže vyšla dosti draho.

 

Žena ubytovaná v Hotelu Kladno to přehnala s alkoholem

Na kladenské strážníky se s žádostí o pomoc obrátila recepční Hotelu Kladno. Snažila se kontaktovat ubytovanou ženu, protože jí již vypršela doba ubytování a chtěla s ní vyřešit, zda si svůj pobyt prodlouží, nebo ho ukončí. Na bouchání však zákaznice nereagovala. Z pokoje se ozývalo naříkání a těžké dýchání. Recepční dostala strach o život a zdraví ubytované ženy. Proto se o pomoc obrátila na strážníky. Ti vyjeli na místo a za pomoci náhradního klíče se jim podařilo uzamčené dveře pokoje otevřít. Na posteli tvrdě spala žena a vedle ní na nočním stolku byly prázdné obaly od jídla a především čtyři prázdné lahve vodky. Protože vůbec nereagovala na žádné podněty, strážníci na místo přivolali lékaře. Ten rozhodl o převozu ženy do nemocnice. Ještě, než došlo k převozu pacientky na expektační pokoj, podařilo se lékaři ženu probrat a udělat dechovou zkoušku. Přístroj ukázal hodnotu 3,28 alkoholu v dechu.

 

Naštvanému muži stály v cestě kytky v květináčích

Při kontrolní činnosti v ulici Petra Bezruče si hlídka kladenských strážníků všimla skupiny osob, která procházela ulicí. V jednom okamžiku mladík v mikině fotbalového týmu vytrhl z květináče okrasné dřeviny a květiny. Jednu část odhodil na chodník a když zjistil, že se blíží vozidlo strážníků, hodil zbytek před služební auto. Hlídka zatavila a vyzvala jej k prokázání totožnosti. Mladík strážníkům předložil svůj občanský průkaz a na dotaz, proč to udělal, sdělil, že je hrozně naštvaný, protože mu byly odcizeny brýle. Strážníci muže poučili o tom, jakého přestupkového jednání se dopustil. To ho rozčílilo ještě víc a začal hlídku urážet vulgárními výrazy. Strážníci přestupkové jednání muže předali k dořešení správnímu orgánu. Vlastník objektu vyčíslil škodu na květinách a dřevinách na jeden tisíc korun.