… statistik 999 diváků sledovalo druhý „domácí“ přípravný zápas Rytířů. A k vidění byla hra ve slušném tempu, která však v první třetině branku nepřinesla. Gólový účet otevřel až na začátku druhé periody bekhendem Adam Kubík. Nejtěsnější vedení drželo Kladno až do jednapadesáté minuty, kdy z dorážky skvěle chytajícího Landona Bowa překonal karlovarský Koblasa. A rázem byli modro-bílí jako opařeni, čehož gólově využil v oslabení rychlík Flek. Rytíři však neřekli poslední slovo. Danny Kristo totiž unikl po levém křídle, vystřelil jen do výstroje hostujícího brankáře, jenže pohotovou dorážkou ze vzduchu se blýskl kapitán Tomáš Plekanec.

Prodloužení rozhodl k radosti zaplněného stadionu Matěj Beran, který konečně prolomil svou střeleckou smůlu. Byl to totiž právě urostlý útočník, kdo orazítkoval před prvním z varských gólů pouze břevno. S produktivitou měl problém také v předešlých zápasech, i když se prezentoval dobrou hrou a do šancí se dokázal dostávat. 

„Jsem moc rád, že mi to tam konečně spadlo, protože šancí jsem měl v posledních zápasech plno. Kvůli pocitu, zvýšení osobního sebevědomí, jsem rád, že už mám první gól v novém dresu za sebou,“ komentoval první trefu v rytířské zbroji Beran. 

Spokojený s výkonem svých svěřenců byl také kanadský trenér Jeff Paul.

„Dnes to bylo dobré utkání, ve kterém byla spousta pozitiv, ale víme, že stále musíme na některých částech naší hry zapracovat. Bylo ale sympatické, že tým chtěl očividně zápas vyhrát, a že se kluci snažili. Dnes jsme s utkáním celkově spokojeni,“ řekl pro klubový web Paul.

Už ve čtvrtek 19. srpna se Rytíři představí na ledě českobudějovického Motoru, v neděli 22. srpna je pak čeká zahraniční mač na půdě německého Ingolstadtu.