Pokud popojedete asi třicet kilometrů do sousedního Mělníka, nemusíte ani zajíždět do samotného centra. Auto lze pohodlně zaparkovat hned u řeky Labe a vydat se po kvalitní stejnojmenné stezce po proudu. Cestou vám jsou k dispozici skvělé občerstvovací stanice s dobrou klobásou nebo kvalitní kávou. Pokud spoléháte na vlastní zásoby, jsou na trase hojně rozmístěny svačinové domky, jak turisté nazývají přístřešky s posezením. Povrch je asfaltový, takže je vhodný i pro dětské nebo psí vozíky a převýšení je téměř nulové. Na pohodu se dostanete do Roudnice nad Labem, pokud chcete pokračovat na Litoměřice je to stejně pohodové a dál třeba až do Ústí. My jsme ani do Roudnice nedojeli a skončili jsme na veslařském kanále v Račicích v příjemné hospůdce.

O něco delší je výlet do kdysi průmyslového Mostu. Dobrou kávu si dáte u přestěhovaného kostela a pak už je jen skok k tamnímu jezeru. Třeba na pláž nebo na okruh okolo vody. Nutno poznamenat, že značení tras zde trochu kulhá a pokud snadno zabloudíte, překvapí vás i rychle se měnící povrch dříve luxusní stezky.

Pro specialisty je středisko v nedalekých Klínech. To už jsou opravdové hory krušné a přímo toto horské středisko nabízí celou škálu sjezdových trailů. K tomu veškerou vybavenost pro tento druh cyklistiky. Když nechcete skákat po kořenech a umělých skocích, stačí se vydat kouzelnou přírodou rezervace na přehradu Fláje. Dá se objet dokola a nabízí spoustu neotřelých přírodních pohledů. Jen se zde nikde nesmočíte, protože Fláje jsou chráněnou zásobárnou pitné vody.