Stavební úpravy v Americké ulici navazují na úseky zrekonstruované v loňském, respektive předloňském roce. Dotknou se zhruba třísetmetrového úseku od křižovatky s ulicí Švýcarská u Kauflandu po křižovatku s Holandskou ulicí v blízkosti Tesca.

Kompletní opravou projde vozovka, včetně zastávky městské hromadné dopravy a přechodů pro chodce s novým osvětlením. Rekonstrukcí zmíněného úseku navíc přibude dalších 25 parkovacích míst a mezi elektrem OKAY a prodejnou JYSK vznikne nový chodník.

„Lokalita Americké si úpravu nepochybně zasloužila a pro práce znovu využíváme prázdninového času, kdy se intenzita dopravy ve městě snižuje. Po skončení třetí etapy bude řidičům po celé délce komunikace k dispozici více než osm desítek nových parkovacích míst,“ říká primátor města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Za poslední dva roky se tak podaří opravit a stylově sjednotit bezmála dva a půl kilometru dlouhý úsek komunikace vedoucí od Sítné ulicí Jaroslava Kociána přes okružní křižovatku „piškot“ a celou Americkou ulici až k Bažantnici.

Uzavírka rekonstruovaného úseku Americké ulice včetně křižovatek se Švýcarskou a Holandskou ulicí potrvá do 1. září. Celková výše investice činí 30 milionů korun včetně DPH. Linky městské hromadné dopravy 603, 608 a 613 mezi zastávkami „Tesco“ a „J. Kociána“ budou v obou směrech vedeny po objízdné trase kolem vlakového nádraží, kde budou zastavovat.

Od čtvrtka 22. srpna do neděle 1. září pak bude na lince 605 zřízena objízdná trasa mezi zastávkami „Wednesbury“ / „Pražská křiž.“ a „Nádraží“. Zastávka „Okrsek 2“ ve směru „Aquapark“ bude přesunuta do zastávky v opačném směru, zastávka „Holandská“ bude obousměrně bez obsluhy. Obousměrně budou naopak obsluhovány všechny zastávky MHD na objízdné trase: „Zdrav. středisko“, „Americká“ a „Tesco“. Vyznačené objízdné trasy a úpravy tras najdete na www.mestokladno.cz.