Oprava mostu vedoucího přes ulici Pod Zámkem, po kterém vede silnice z kladenského centra ke hřbitovu, do míst, kde se říká Na Cikánce, nebo také do Švermova, začala již v srpnu 2021. Původně se počítalo s tím, že práce budou dokončeny už v polovině roku 2022, ale nestalo se tak. Místo jednoho roku trvala rekonstrukce roky skoro dva. Původní zhotovitelská firma nedokázala dodržet stavební harmonogram a následně dokonce přestala na mostě vykonávat stavební práce úplně, a tak ji byla vypovězena smlouva. Kraj musel hledat jinou firmu, která zakázku dokončí, což celkovou dobu rekonstrukce dosti protáhlo.

Posledním květnovým dnem se ale řidiči konečně dočkají, takže cesta z kladenského centra do Švermova pro ně už nebude takovým utrpením. Za vleklou rekonstrukci byla často občany kritizována kladenská radnice. Ale neprávem. Opravu totiž neprovádělo Statutární město Kladno, jak si někteří občané mylně mysleli, ale Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje.

„Oprava trvala dlouho, ale čas už nikdo nevrátí. Možná se nabízí, abych kritizoval, ale mě teď jen těší, že se most otevírá. Pomůže to dopravě a ulehčí to život zejména Švermovákům,“ reagoval na otevření mostu kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).