Kladnu velmi pomohla ještě předvánoční domácí výhra nad silnou Jihlavou

Vedoucí tým druhé nejvyšší soutěže sice vedl už 3:1, kladenští borci v sestavě s Jaromírem Jágrem však dokázali zápas otočit a vyhrát 7:5. „Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale udělali jsme dvě chyby, ze kterých soupeř skóroval. Potom se náš výkon zlepšil a v průběhu zápasu jsme byli lepší. Když už jsme se dostali do vedení 6:3, tak bylo o výsledku rozhodnuto,“ uvedl ke střetnutí kladenský trenér David Čermák.

Proti Jihlavě vstřelil svůj premiérový gól za první tým Kladna mladý útočník Matyáš Filip. „Mám z něj velkou radost, protože od začátku sezony se trápím, co se týče bodů. Jsem rád, že jsem to snad konečně prolomil,“ řekl Filip, který zápas odehrál v lajně po boku Jaromíra Jágra

Pro legendární osmašedesátku se jednalo o první zápas v letošní sezóně

„V kabině po první třetině s Jihlavou jsme si řekli, že máme dva cíle – otočit zápas s Jihlavou a do dalších zápasů začít hrát úplně jinak, protože touhle hrou bychom se moc daleko letos nedostali,“ viděl nedostatky ve hře Jaromír Jágr.

První mač roku 2021 Jágrova slova potvrdil

Otevřená hra plná chyb vedla k tomu, že se Rytíři na ledě nováčka soutěže z Kolína do posledních minut strachovali o tři body, nakonec udrželi vedení 2:1 až do závěrečné sirény. Rozhodující branku vstřelil navrátilec Patrik Machač. Ani tentokrát nebyla hra celku s ambicemi na postup do extraligy ideální. „Máme tři body, ale bylo to utrápené vítězství. Ve druhé části jsme měli několikrát přečíslení dva na jednoho, ale nevyřešili jsme to dobře. Proto byl stav tak těsný a až do konce jsme se strachovali o vítězství,“ nechal se slyšet Čermák.

První prohra letošního roku pak přišla na přerovském ledě

Zde všechny tři třetiny skončily 1:1, a tak týmy šly do prodloužení za stavu 3:3. V něm měli velkou šanci klání rozhodnout Rytíři, avšak v takřka dvouminutové přesilovce 4 na 3 nedokázali dostat puk za brankovou čáru. Následně prohru oddálila tyč za zády v posledních zápasech perfektně chytajícího Košarišťana. Nutno podotknout, že přesto Kladenští nemohu v případě brankové konstrukce mluvit o štěstí, sami totiž včetně samostatných nájezdů tyče orazítkovali nejméně pětkrát. A i to přispělo k porážce v Přerově 3:4 po samostatných nájezdech.

Nic nebyly platné ani dva šikovně proměněné nájezdy mladého Matyáše Filipa. „Opět jsme nepodali výkon, jaký jsme chtěli. Hlavně v první třetině nám chyběl pohyb. Ve druhé části se to trochu zlepšilo, pak jsme ale udělali dvě chyby a pustili Přerov do samostatných nájezdů. Byl z toho faul, trestné střílení a gól. Tam jsme utkání mohli rozhodnout. Nakonec můžu Přerovu jenom pogratulovat k vítězství,“ hodnotil trenér Čermák.