...obránce Kyle Wood. Místo něj se v sestavě objevila jedna staro-nová tvář – Hakon Nilsen. Tento mladík s norským i americkým občanstvím již jednou o smlouvu v týmu Jaromíra Jágra usiloval, avšak nakonec k dohodě nedošlo. Letos má druhou šanci. 

Rytíři dokazovali již od začátku zápasu svému soupeři, proč právě oni postoupili do extraligy. Nebyly to ovšem zámořské posily, kdo měnil skóre. Hned v první minutě se totiž po přihrávce Kubíka trefil takzvaně přímo pod víko zkušený sniper Vítězslav Bílek. Do dvougólového vedení šli domácí poté, co se Marek Račuk krásně uvolnil a centrovaným pukem trefil Matyáše Filipa, od jehož nohy se puk odrazil za bezmocného brankáře Wolfa.

„Pocity ze zápasu mám dobré. Můj gól byl sice dost náhodný, ale jsem moc rád, že to tam padlo. Před sezónou mi bylo řečeno, že bych měl hrát s Jaromírem Jágr ve čtvrté lajně, s čímž jsem maximálně spokojený,“ nechal se po zápase slyšet Matyáš Filip, který branku sice vstřelil při hře 4 na 4 po Račukově přihrávce, při hře 5 na 5 však nastupoval s hvězdou osmašedesátkou a Matějem Beranem.

V závěru mohli domácí esteticky vylepšit skóre při jihlavské hře bez brankáře, jenže odkrytou klec nakonec minuli. Z osmi posil se nakonec bodově prosadila jen jediná. Obránce Marek Baránek zapsal dvě asistence.

Jedním z mála negativ zápasu byly snad jen cvičné samostatné nájezdy. Kristo, Ciampini, Beran, Filip, ani Plekanec totiž nedokázali puk dostat za brankovou čáru.