Osmačtyřicetiletý Jágr se podílel již na prosincové výhře Rytířů nad silnou Jihlavou

Ve čtvrté lajně podal slušný výkon a zapsal jednu asistenci. „Vše vzniklo narychlo. Neměl jsem v plánu, že nastoupím, ale chyběli nám hráči, takže jsem jen zaplnil díru v sestavě. Nakonec vše dopadlo dobře. Dali jsme si za cíl porazit první Jihlavu, a to se povedlo. Původně jsem chtěl začít hrát až od 6. ledna,“ nechal se po zápase slyšet veterán Jágr.

Legendární osmašedesátka zároveň vyloučila, že by se objevila, jak někteří spekulovali, v zápase v dresu jednoho z extraligových týmů. Většinou bylo jméno Jágra skloňováno s Pardubicemi, se kterými Středočeši nedávno  navázali spolupráci. „Vůbec ne. Aktuálně na to nemám. Možná by to bylo téma, kdybych měl natrénováno a hrál dobře. Nikdo ale přeci nechce hráče ze čtvrté lajny týmu, který hraje druhou nejvyšší ligu,“ vysvětlil se smíchem hráč s ikonickým číslem osmašedesát.

Obrovskou posilou pro Rytíře je pak zkušený Rostislav Marosz

Sice podepsal před sezónou smlouvu v Kladně, následně ovšem přišla extraligová nabídka z Vítkovic. Rytíři Maroszovi vyhověli, angažmá v Ostravě mu odsouhlasili s tím, že se v lednu vrátí. A tak se také stalo.

„Všichni víme, o co se tady hraje, a podle toho ke všemu přistupujeme. Zkrátka se jde za naším cílem,“ okomentoval devětadvacetiletý útočník svůj přesun do Kladna. Třinecký rodák si v extralize vedl velice dobře. V 25 zápasech si připsal 16 bodů za 7 gólů a 9 asistencí, čímž patřil k nejproduktivnějším hráčům vítkovického celku. „O dobré formě bych moc nemluvil, protože se nám výsledkově moc nedařilo. Z první ligy mám obrovský respekt, jedná se o těžkou soutěž,“ dodal Marosz.

Fanoušky Rytířů rovněž potěšil také comeback Patrika Machače, který byl v předminulé sezóně u návratu do extraligy

„Moc se na návrat těším. Je zde silný a kvalitní tým, který má velkou šanci postoupit, když budeme pořádně makat. To je to, co nás všechny žene kupředu,“ vysvětlil Patrik Machač. Po sestupu Rytířů z nejvyšší soutěže zkoušel štěstí v karlovarské Energii, doplatil ovšem na koronavirovou situaci. „Do Karlových Varů přišli kluci, co mají smlouvu v NHL, a defacto mi sebrali pozici v týmu. Energie nechtěla předržovat moc hráčů, mohla mě propustit kvůli koronavirové krizi, a to také udělala. Mrzí mě to, na druhou stranu klub v tomhle chápu,“ popsal kladenský odchovanec. 

Protože Machač nadále patřil Kladnu, které má v sestavě přetlak na pozici centra, putoval berounský rodák na hostování do Vsetína. Zde odehrál 12 zápasů, slavil tři branky a na dva góly asistoval. „Jsem vděčný Vsetínu, že mě vzal do týmu i za cenu, že věděl, že tam nemusím zůstat až do konce sezóny. Jedná se o menší rodinný klub, kde se každý s každým zná. Já tam byl spokojen, nebylo to tam vůbec špatné,“ hodnotil krátké angažmá šestadvacetiletý hráč, který dodal, že hlavní motivací je zopakovat si radost z postupu do extraligy.  „Každý z Rytířů vám řekne, že je to jediný letošní cíl. Podle toho, jestli se postup podaří, se také bude hodnotit celá sezóna,“ ví nejen Machač.