Celek Poruby budil před začátkem semifinálové série respekt. Někteří fandové dokonce mluvili o předčasném finále s Kladnem. Ještě aby ne. Ostravský celek smetl ve čtvrtfinále Přerov v poměru 4:0. V sérii s Rytíři byli ale právě Ostravané ti, kdo tahali za kratší konec provazu. 

První tři utkání ovládli svěřenci trenérů Čermáka, Burgera a Kregla celkem jednoznačně – 5:3, 6:2 a 4:1. „Klopýtnutí ve čtvrtém zápase si nemůžeme dovolit. Máme nastavený cíl, za kterým si jdeme, a tak musíme i čtvrtý zápas vyhrát,“ burcoval před rozhodujícím zápasem navrátilec do sestavy po jednozápasové stopce za zákrok na Žovince Nicolas Hlava. 

A jak řekl, tak se také stalo, i když se jednalo podle skóre o nejvyrovnanější zápas série. Rytíři sice hned dvakrát přišli o jednogólové vedení, prodloužení už ovšem zvládli na výbornou. Za stavu 3:3 předvedli hru takřka na jednu bránu a pak přišla poslední rána kapitána. Do finále play-off Kladno poslal výborně hrající kapitán Plekanec. 

Kladno nyní čeká pauza až do 17. dubna, kdy se rozehraje boj o extraligu s Jihlavou.  „Když vidím, kolik hráčů z posledního zápasu odstoupilo a jak jsme dobití, tak pauzu vítám. Budeme se díky ní moci pořádně připravit na finále,“ řekl po posledním zápase s Porubou střelec krásného gólu bekhendem Marek Račuk. 

 

Finále play-off Chance ligy: 

Kladno – Jihlava (17. dubna)

Kladno – Jihlava (18. dubna) 

Jihlava – Kladno (21. dubna) 

Jihlava – Kladno (22. dubna) 

Kladno – Jihlava (případně 25. dubna)

Jihlava – Kladno (případně 27. dubna) 

Kladno – Jihlava (případně 29. dubna)