„Je vidět, že si lidé na systém sdílených kol zvykli a využívají ho. Pro srovnání, už teď v květnu se zlomil rekord z loňského srpna, kde bylo necelých devět tisíc výpůjček za měsíc. Letos v květnu už jsme registrovali přes deset tisíc výpůjček. To je značný nárůst,“ sdělil pro TV měsíčník Kladno cyklokoordinátor Statutárního města Kladna a bývalý hokejista Petr Tenkrát, který zároveň potvrdil, že se jedná o další obci, odkud by mohli cyklisté do Kladna na vypůjčeném kole dojet.

Nově mohou tuto službu využívat občané Velkého Přítočna. „Jsme téměř příměstskou obcí, z čehož pramení to, že spousta bodů zájmu pro naše občany se nachází právě v městě Kladně. Jedná se hlavně o vlakové spojení, autobusové napojení či přístup k zaměstnání,“ nechal se slyšet starosta Velkého Přítočna Jan Burger. Ten zároveň zmínil, že elektrokola Nextbike jsou pohodlnější než klasická mechanická kola a v neposlední řadě oproti třeba automobilům či autobusům šetří životní prostředí. „Jsme moc rádi, že jsme se mohli do projektu zapojit. Doufám, že spousta našich občanů bude sdílená kola využívat,“ dodal starosta.

Kladeňákům aktuálně slouží sto třicet sdílených elektrokol a více než šedesát jejich stanic. Cena výpůjčky je koruna a půl za minutu, za deset minut jízdy tedy uživatelé zaplatí pouhých patnáct korun, hodina vyjde na devadesát korun. Pokud by někdo chtěl využívat kola častěji, vyplatí se mu zakoupit měsíční tarif ve výši dvě stě devadesáti devíti korun.