Slunečné počasí se pomalu hlásí o slovo, a tak se ve druhém díle našeho seriálu zaměříme na míchané nápoje. Jakub nám řekne, jaké drinky v letošní sezóně budou nejspíše hrát prim. Zároveň čtenářům také poradí, čeho se držet v případě, že si koktejl budete chtít namíchat v domácích podmínkách.
Co bude tedy letošním hitem? „V posledních letech válcoval všechny ostatní koktejly gin & tonic, nyní mi přijde, že se opět vrací na scénu kubánské mojito. Za mě je to vůbec nejideálnější koktejl ze všech možný, protože v něm máte obsaženy všechny suroviny, které by ve správném koktejlu měly být,“ říká Jakub Vinš, který dodává: „Zároveň si myslím, že letos bude hodně objednávaný koktejl paloma, což je kombinace grepové sody, cukru, limetky a tequily. Jedná se o výbornou, svěží volbu na léto. Dámy určitě opět nepohrdnou skleničkou aperol nebo hugo spritzu.“
Pakliže si budete chtít míchaný drink připravit v domácích podmínkách, měli byste podle kladenského barmana dodržet to nejsvatější pravidlo – mít v mrazáku hodně ledu. „Led je totiž nejlepší kamarád barmana, respektive koktejlu. Často jsem se setkával s tím, že lidé nadávají, že mají v koktejlu hodně ledu, a barman je tak okrádá. To ale není vůbec pravda, naopak. Led je ve skleničce důležitý právě pro to, aby se vám koktejl neředil,“ vysvětluje Vinš.
Podle něj je pak extrémně důležité, jaké nakoupíte suroviny. „Veledůležité je zvolit kvalitní suroviny. Třeba gin & tonic je drink, který si každý z nás může udělat doma, ale hodně záleží nejen na tom, jaký si koupíte gin, ale také na tom, jaký zvolíte tonic, to je alfa a omega. Samozřejmě pak je dobré využít například bylinky z vlastní zahrádky,“ doporučuje Jakub.
V dalším dílu našeho seriálu se podrobněji zaměříme právě na zmiňovaný gin & tonic. Jakub vám prozradí, jak si tento tradiční drink správně namíchat. Zároveň nabídne několik variant, jak si běžný gin & tonic ozvláštnit!