Jsem rád, že jsme akci letos dostali do seriálu World Athletics Indoor Tour. Závodníci tedy nejenže budou závodit o dobré umístění v Kladně, ale také o celkové umístění v téhle závodní šňůře,“ vysvětlil předseda klub A. C. TEPO Kladno, který akci pořádá.

Diváci se mohou těšit zejména na skvěle obsazenou kouli mužů. V Kladně se kromě Tomáše Staňka představí také další borci, kteří umí vrhnout za hranici 22 metrů – Darlan Romani (Brazílie) nebo Bob Bertemes (Lucembursko). Startovat budou také třeba Andrei Rares Toader (Rumunsko), Scott Lincoln (Velká Británie) či Francisco Belo (Portugalsko).

Ve výšce mužů bude o výhru zápolit několik atletů, kteří umí přeskočit 230 centimetrů. Mezi nimi je například Sanghyeok Woo (Jižní Korea), Shelby McEwen (USA), Edgar Rivera (Mexiko), Tihomir Ivanov (Bulharsko), Nauraj Singh Randhawa (Malajsie) či Fernando Ferreira (Brazílie).

Mezi ženami jsou na startovní listině třeba koulařky Christina Schwanitz (Německo), Anita Márton (Maďarsko) nebo Fanny Roos (Švédsko). Ve výšce si to mezi sebou rozdají mimo jiné Safina Erkinovna Sadullayeva (Uzbekistán), Ella Junnila (Finsko), Mariya Kochanova (Rusko), Yuliya Chumachenko (Ukrajina) či Tynita Butts-Townsend (USA).

V jednání máme ještě další zahraniční závodníky, takže je určitě na co se těšit,“ zve na sledování živého vysílání Klesnil, který zároveň dal tip těm, co budou držet palce domácím borcům: „Z Kladeňáků bych doporučil sledovat naše koulaře – Tadeáše Procházku a Davida Tupého. Jsou to mladí kluci, kteří se loni představili i na mistrovství Evropy do 22 let. Jdou navíc pořád výkonnostně nahoru. Doufám, že budou se ctí sekundovat Tomáši Staňkovi.“