Vystoupáte do horního patra zámku na půdu, kde se vám otevře svět her a fantazie. Připraveny jsou různé mechanické dřevěné prostorové aktivity, které vás překvapí svým vtipem, propracovaností a originálním výtvarným ztvárněním.

Hernu mají na svědomí Bára a Honza Sládkovi, kteří v sezóně s hernou objíždí akce po celých Čechách a v zimě herna odpočívá a dělá radost na jednom stanovišti. Letos herna přezimuje v Roztokách, a vy máte jedinečnou příležitost si ji užít právě tady.

Na jaké aktivity se můžete těšit?

Nestárnoucí klasika stolní fotbálek získala originální vzhled, a zahrajete si tu okresní přebor se stárnoucími fotbalisty. Necháte si věštit budoucnost od legendární věštkyně Jolandy. Zvládnete zkazit zuby mlsným dětem tajemným Bombonometem? Pochytáte všechna vajíčka od pilných slepiček?

Vyzkoušíte, jak náročná je cesta z vinného sklípku do postele. Složíte serenádu pro 12 vrabců. Zvládnete nakrmit vašeho sumo zápasníka více kousků sushi než váš protivník? Zjistíte, jak se hraje hra pukec.

Nejmenší děti si tu mohou stavět město z dřevěných kostek a jezdit po nich autíčky.

Aktivity jsou pro děti všech věkových kategorií. Rozhodně se sem nebojte vyrazit i s malými dětmi.

Některé aktivity jsou vhodné pro jednotlivce, pro jiné potřebujete protihráče.

Všechny atrakce mají popisek, jak se používají, napsaný v českém a anglickém jazyce.

Sládkovna kočovná herna je přístupná v otevírací době Středočeského muzea.

Vstupné je pro děti 70 Kč, dospělý doprovod 50 Kč.

Kapacita výstavy je omezená počtem 20 osob. Vstupenky na výstavu je možné zakoupit na určitý čas a platí po dobu jedné hodiny. Své místo si rezervujte na stránkách muzea.

Za hodinu stihnete vyzkoušet všechny hry, ale určitě se sem budete chtít vrátit a pohrát si znovu.

My se sem rozhodně brzy vrátíme!

Na webu sladkovna.cz si můžete prohlédnout všechny aktivity, které v herně uvidíte.

Středočeském muzeu v Roztokách pořádá zajímavé akce a výstavy pro celou rodinu. Aktuálně tu do konce ledna můžete navštívit výstavu kulis, rekvizit a hrdinů oblíbeného animovaného filmu Myši patří do nebe, prozkoumat interaktivní pravěkou expozici Archevita – Stopami věků, nebo si prohlédnout Betlémy ze sbírek muzea.

Návštěvu můžete zakončit v místní kavárně, pochutnat si na nějaké dobrotě a zahřát se svařákem.

Pro více výletů navštivte ZDE.