Tim Grozer je 196cm vysoký smečař, který se narodil v Maďarsku, avšak vlastní i německé občanství. Uplynulou sezónu strávil třiadvacetiletý volejbalista v polském týmu Gwardia Wroclaw. „Pochází ze slavné maďarské volejbalové rodiny. Předchází ho pověst pečlivého přihravače, vynikajícího útočníka a hlavně skvělého hráče na podání,“ představil první posilu trenér a generální manažer Milan Fortuník.

Na stejný post přichází také Čenohorec Ivan Zvicer, který má ještě o tři centimetry více než Grozer, tedy 199. Ivan loni nastupoval za švýcarský celek Volley Nafels.„Jeho předností by měla být nejen přihrávka a útok, zároveň totiž skvěle blokuje. To je to, co nás dohnalo loni v play-off proti Lvům Praha, kde jsme právě spatně bránili blokem,“ vysvětlil trenér Orlů.

Třetí do party posil, ten největší, pochází z Dánska. Pětadvacetiletý Simon Øster Ellegaard Andersen přichází z belgického týmu Decospan Volley Team Menen. Jak už bylo zmíněno, znepříjemňovat hru svým protivníkům na bloku by měl zejména svou výškou. Měří totiž 204 centimetry. „Skáče ještě výše než třeba Kristaps Platačs nebo Tomáš Hýský, dokáže vyskočit skoro na úroveň 360 centimetrů. Tam tedy opět sázíme na výšku, která nám loni chyběla,“ řekl Fortuník.

Jeho tým oproti loňskému ročníku neprošel nikterak podstatnou obměnou. Manšaft, který předváděl skvělý volejbal, avšak nestačil na pozdější vicemistry Lvy Praha, tak zůstává spolu a dá se čekat jeho zlepšení. Potvrdí se tato predikce? „Zmiňovaní hráči doplní kostru týmu z minulého ročníku. Jsem moc rád, že jsme kádr nemuseli nikterak výrazně měnit. Příchodem této trojice cizinců by se měla nejen zvednout kvalita samotné hry, ale také tréninků,“ dodal Milan Fortuník.

Partu Orlů naopak opouští dvojice Michal Lohr a David Hancock. Oba se rozhodli ukončit kariéru. „Po dvou sezónách opouští naše orlí hnízdo blokař Michal Lohr, který tímto opětovně končí svou profesionální volejbalovou kariéru. Přejeme Michalovi hodně úspěchů v osobním i pracovním životě. Děkujeme za sportovní výkony a pozitivní energii, kterou vždy vnášel do celého týmu. Další hráč, který opustil náš tým je David Hancock. Dave se rozhodl vrátit se zpět za velkou louži a věnovat se naplno zaměstnání. Děkujeme za skvělou sezónu, kdy mezi nás Dave vnesl energii, jiskru a nekonečný smích! Přejeme do budoucna hodně úspěchů,“ uvedl kladenský volejbalový tým na svých stránkách.