Město Kladno a SAMK po převzetí fotbalových hřišť SK Kladno pokračují v postupné modernizaci zastaralých areálů. Jednou z investic, která nesnesla dalšího odkladu, byla výměna těžce opotřebovaného umělého trávníku na hřišti v sousedství Stadionu Františka Kloze. 

Rozvody elektřiny byly oproti předpokladům ve slušném stavu, měnily se akorát výložníky na osvětlení. Každý stožár nově ponese tři světla, která jsou co do intenzity na úplně jiné úrovni než ta dosavadní,“ uvedl jednatel SAMK a statutární náměstek primátora města Kladna Jiří Chvojka

Po rekonstrukci by hřiště mělo splňovat parametry pro soutěžní utkání až po kategorie dorostu a juniorů. Fotbalovému klubu by navíc mělo ušetřit významnou částku za pronájmy hřišť v okolí. 

Očekáváme, že se po modernizaci vytíženost hřiště výrazně zvedne. SK Kladno navíc v nejbližších dnech dostane do pronájmu i areál TJ Novoměstský, k dispozici má také hřiště FK Rozdělov, takže bude mít dostatečnou kapacitu pro pokrytí potřeb všech týmů. Umělá tráva je velkým přínosem zejména pro zimní období, kdy se na přírodní trávě hrát nedá. Předpokládáme, že by klub měl výrazně ušetřit za nájmy a přepravu do jiných lokalit, například Švermova nebo Rynholce, kam dosud některé kategorie dojížděly,“ vysvětluje Chvojka a naznačuje, že se kladenský fotbal v dohledné době dočká dalších investic. 

Pro příští rok předběžně plánujeme v rozpočtu vyčlenit prostředky na opravu fasády a střechy hlavní tribuny stadionu Františka Kloze,“ prozrazuje Chvojka.

V uplynulých dvou letech už město Kladno a SAMK investovaly do úpravy hráčského zázemí, instalace automatického závlahového systému či pořízení moderní sekačky. Obnova stadionu postupuje pomalu, ale navzdory napjaté finanční situaci se každoročně daří vyčlenit prostředky na dílčí zlepšení, která „Klozárně“ postupně vrátí důstojnost.